BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Dínó party

2016. szeptember 09. 14:25 - BuliTipp

Kevés gyerek van, akinek valamilyen formában nem mozgatja meg a fantáziáját a dinoszauruszok világa. A többségük egyenesen dínó-rajongó, akik nagy tömegben gyűjtik a dínó figurákat és csak Jurassic Park-os pólóban hajlandók óvodába/iskolába menni. Nekik igazi élmény egy dínó party, amit nem is olyan nehéz összehozni.

Ha nem tudunk tökéletesen élethű dínó tortát készíteni, akkor sem kell lemondanunk a sajátkészítésű dínós partykellékekről.

Elsőként szerezzünk be nagyobb mennyiségben gumi dinoszauruszokat. Bármelyik játékboltban kaphatók 6-8-10 db-os csomagolásban, de a netről is megrendelhetők.

Ezekkel aztán dekorálhatjuk az asztalt, a tortát, a cupcake-ket, de még a kekszbe nyomott dínó lábnyomokhoz is tökéletesek.

Egy dínós tortában az a jó – mármint a hozzám hasonló ügyetlen tortadíszítőknek -, hogy a történelem előtti időket csodásan megidézi a „rusztikusan” felkent csokimáz (esetleg rászórva egy kis csokis kekszmorzsa), szóval kifejezetten jót tesz a tortának, ha nem sikerül tökéletesre kenni a krémet.

A dínós kekszek is biztosan nagy sikert aratnak, ehhez szerezzünk be dínós keksz kiszúrót.keksz.jpgA szilikon dínó formák is jó szolgáltatot tesznek, lehet velük csokit, zselét, de még szappant, zsírkrétát, mécsest is formázni, amelyek mind mutatósak egy buliban.csoki.jpgHaladóbbak megpróbálkozhatnak a dínó alakú formatortával (íme egy egyszerűbb változat), a dínófej görögdinnyével vagy a saját készítésű dínó lufikkal is.

Ha a gyerekeket szeretnék „jelmezzel” meglepni, akkor a legegyszerűbben fejdíszt vagy (kiselejtezett polifoamból) sárkány lábnyomot készíthetünk nekik.fejdisz.jpgtalpak.jpgEgy dínós buliban pedig az egyik legjobb móka a dínók vagy maradványaik ásatása, megkeresése (pl. rizsből, homokból).jatek.jpgjatek2.jpg

komment
süti beállítások módosítása