BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Esik, esik, esik… – mi legyen a kerti bulival?

2015. június 09. 10:07 - BuliTipp

Tegnap Medárd napja volt. A néphagyomány szerint, ha ezen a napon esik az eső, akkor a következő 40 napon esni fog (de legalábbis borús idő lesz). És bár egyfolytában 40 napig talán azért nem esik, mégis előfordulhat, hogy a gondosan megtervezett, megszervezett és várva várt szabadtéri rendezvényünket beárnyékolják az esőfelhők. Mit tehetünk ilyenkor, hogy készülhetünk fel a „nem várt” –ra?

Időjárás előrejelzés

Először is mindenképpen érdemes egy részletes, órára lebontott előrejelzést nézni. Lehet, hogy a napi bontás eső lehetőségét veti fel, de ha megnézzük ugyanezt óránként, kiderülhet, hogy az esti órákban 35% eséllyel várható 1-2 mm eső, ami a délután 4 órakor befejeződő gyerekzsúrt semmiképpen sem veszélyezteti, vagy csak reggel várható egy-egy zápor, így az esti kerti party biztonságban van. Az accuweather-ön városonként nézheted meg a várható időjárást, általában nagy pontossággal előre jelezve óránkénti bontásban is. Ha ennél jobban szeretnéd bebiztosítani magad, akkor az eumet-től vásárolhatsz időjárás előrejelzést a rendezvény pontos koordinátáira, illetve a rendezvény napjára időjárási veszély-felügyeletet, ami 2 órával előre jelzi a várható, rendezvényt befolyásoló időjárási veszélyhelyzeteket.accuweather.jpgEsőnap

Szabadtéri rendezvények esetében érdemes már a meghívóban jelezni, hogy mi az esőnap, így a meghívottak ezt az időpontot is befoglalhatják naptárukba.  Az időjárás-előrejelzést érdemes ilyenkor is figyelni, két nappal előre viszonylag biztonságosan lehet tudni az időjárást, így két nappal az esemény előtt kiértesíthetjük az érintetteket az esőnapra halasztásról. Nem utolsó sorban pedig nem kell aznap mindent feleslegesen elkészítenünk.

Eső helyszín

Az esőnaphoz hasonlóan ez egy alternatív helyszín, amit opciósan befoglalhatsz a szabadtéri helyszín mellett, és ahova két nappal a buli előtt áttelepítheted az egész eseményt, még időben kiértesítve mindenkit.

Multifunkciós helyszín

Ha az összejövetelt csak és kizárólag az előre tervezett napon és helyen szeretnéd, érdemes olyan helyszínt választani, ami szabadtér mellett lehetőséget kínál beltéri lebonyolításra is.

Ilyen helyeket találsz pl. a Kopaszi gáton, ilyen a sport parkok jó része, a kerthelyiséges éttermek, de a családi ház kertje is, amennyiben maga a ház is alkalmas több ember vendégül látására. Ennek előnye, hogy eső esetén nem kell helyszínt változtatni. Érdemes azonban már a meghívóban kihangsúlyozni, hogy olyan helyszínen lesz a buli, aminek van fedett része is, így elkerülve, hogy egy esetleges rosszidő elriassza a meghívottakat.

Sátor

A nagyobb szupermarketekben vagy kertészeti áruházakban vehetünk saját party sátrat, ami kisebb esőtől megvéd, de a szelet már nem bírja, viszont véd az erős napsugárzástól is.kis_sator.jpgVagy bérelhetünk nagyobb, erősebb sátrat is, aminek oldalfalai is vannak, amelyek teljesen elhúzhatóak, így egy nyitott, de fedett területet kapunk, vagy be is húzhatóak, amivel rögtön beltérivé alakíthatjuk a helyszínt.nagy_sator.jpgA bérelhető sátrak széles választéka található például itt.

És ha nem esik az eső, de szereted a témát, mint dekorációs elemet, néhány példa, mit lehet kihozni belőle:esernyo1.jpgesernyo2.jpgesernyo3.jpg

komment
süti beállítások módosítása