BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Versenyautó álmok

2015. június 15. 09:30 - BuliTipp

Pontosan 29 évvel ezelőtt a mai napon nyitották meg Magyarország legmodernebb versenypályáját, a Hungaroringet. Az eseményhez kapcsolódóan olyan ötleteket hoztunk, amik egy Forma 1 témájú buli elkészítéséhez elengedhetetlenek.

Íme mindjárt néhány egyszerű és jópofa ötlet ehető versenyautóra: a sós verzióhoz nem kell más, mint egy zellerszár, krémsajt (a közepébe és a kerekek rögzítéséhez), és néhány szem mazsola vagy más aszalt gyümölcs. Az édes változat készülhet különböző gyümölcsökből, az alma és a banán remek alapot biztosít, míg a szőlőszemek és a felvágott eprek keréknek tökéletesek. Persze használhatunk más gyümölcsöket is, határt csak a fantáziánk szabhat.etel.JPG

Ha tartalmasabb ételre is vágyunk, készíthetünk például egy jó tésztasalátát, szigorúan keréktésztából! Ha pedig mindennemű készítéstől elzárkózunk, egy pizzát mindig felhasználhatunk kerékformára hajazó inspirációnak.

Ami az italokat illeti, elengedhetetlen kellék a díjkiosztókról jól ismert pezsgő, kisebbeknek természetesen gyerekpezsgővel helyettesíthető. Gyerekeknek áfonyalével, felnőtteknek pedig Unicummal vagy mákpálinkával készüljünk felespohárba, és a buli folyamán időről-időre hívjunk be mindenkit a bokszutcába és invitáljuk meg egy „olajcserére”. Vagy ha nem akarunk aktivitás nélkül jutalmat adni, összeköthetjük Forma 1-es kvízjátékkal (innen lehet szemezgetni kérdéseket).ital.jpgHa nem akarunk a fenti ételekkel bajlódni, de mégiscsak témába vágó büfépultot szeretnénk, például porciózzunk fekete-fehér kockás papírtölcsérekbe, kerülhet beléjük popcorn, sós mogyoró, de akár aszalt gyümölcsök is, vagy dobjuk fel a könnyen készíthető muffinokat hurkapálcára ragasztott díszekkel (letölthető például innen).dekor.JPGÉrkezéskor adjunk mindenkinek névre szóló verseny engedélyt. Erre lehet gyűjteni a nap folyamán a pontokat a kvíz kérdésekért, vagy írhatjuk fel rá a futam győztesére vonatkozó jóslatainkat.badge.jpgEgyéb kiegészítők és dekor elemek rendelhetők ebből az Etsy boltból.kieg.jpgÉrdemes a gyerekeknek tematikába vágó aktivitásokat kitalálni, hogy ne így nézzünk ki a buli végére:cat.jpgEgyszerűen és költséghatékonyan készíthetünk versenyautókat, nem kell hozzá más, csak néhány papírguriga és némi festék, a kerekekhez a műanyag kupak felhasználása a legpraktikusabb, mert így gurulhat is az autó. A rögzítéshez elég egy szívószál, amit a gurigán át a kilyukasztott kupakokba tudunk illeszteni. Ha az alkatrészeket előkészítjük, remek foglalkozás is lehet a gyerekeknek az autók összeállítása, nem utolsó sorban mindenki olyan színűre tudja festeni a saját autóját, ami a szívéhez közel áll.autok.JPGHa elkészültek az autók, próbáljuk is ki őket a házi készítésű pályán! Ez készülhet egyszerűen krétával betonra rajzolva, vagy kartonpapírra előre megfestve. Ha ennél bonyolultabbat szeretnénk, akkor az üreges vízi nudli félbevágásával és fogpiszkálóval történő összeillesztésével tudunk akár vízben is használható terepet alkotni. Ha ezzel megvagyunk, nincs más hátra, kezdődhet is a bajnokság!palya.JPGHa olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy egy nagyobb szabad terület is a rendelkezésünkre áll, ne habozzunk növelni a tétet, és alkossunk rollerrel, kismotorral, vagy bármilyen kerekes járgánnyal használható pályát, amit egyszerűen nagy szemeteszsák vagy akár hosszú papírterítő és szigetelőszalag kombójával megoldhatunk.palya2.jpgEzek után, ha kellőképpen le tudtuk fárasztani az ifjúságot, jól jöhet néhány színező a passzívabb idő kitöltésére (itt és itt található letölthető formában).

komment
süti beállítások módosítása