BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Az Erő legyen veled a nemzetközi Star Wars Napon!

2016. május 04. 07:00 - BuliTipp

Május 4. a nemzetközi Star Wars Nap, amikor rajongók tömkelege ünnepel világszerte. Minimális energia-befektetéssel Te is az otthonodba csempészheted a hamisítatlan Star Wars hangulatot.

A jeles napon ráadásul a Disney Csatorna egy különleges meglepetéssel kedveskedik: délelőtt 10 órától egy Star Wars Lázadók maraton keretein belül a népszerű animációs sorozat 2. évadának 6 részét vetítik le. Május 7-től pedig jönnek a vadonatúj részek!

Hogyan hangolódj rá az ünneplésre?

Fogadd a vendégeket egyedülálló Star Wars itallal: kék tejjel, mintha csak Beru néni csinálta volna! (Bár szerencsére vele ellentétben neked nincsenek droidjaid, amit a Birodalom éppen keres.) A kék színű, tejalapú italt kék ételszínezékkel a legegyszerűbb elkészíteni, de további alapanyagok, például áfonya vagy (felnőtt vendégeknek) alkohol beleturmixolásával még izgalmasabb koktélokat is készíthetsz!2c34d23aaf37126003a19cfb09a4b276.jpg

Mindenki szereti a finomságokat, és nem is hinnéd, milyen egyszerű Star Wars tematikájú harapnivalókat csinálni. A habkönnyű mályvacukorért odavannak Amerikában, de hazánkban is egyre népszerűbb – ráadásul pofonegyszerűen átalakíthatod rohamosztagossá egy ecset és egy kis fekete ételszínezék segítségével. Ugye így már nincs is kedved megenni?e3896e22435771356b4473f61c626fc5.jpgEhhez a sós kajához csak valamilyen snack-re, sajtkockákra (például cheddar), illetve az összeillesztéshez krémsajtra vagy mogyoróvajra van szükséged, és már kész is az ehető TIE Fighter flotta!dsc_0521.JPGEgy egészségesebb (és viccesebb) alternatíva a Yoda alma. A füleket fogpiszkálóval, a pillecukorból és csoki chips-ből álló szemeket, valamin a többi almadarabot pedig mogyoróvajjal tudod rögzíteni. Bár ezzel senki nem fog jóllakni, ugyanis senkinek nem lesz szíve megenni!yoda_apple.jpgHa valaki laktatóbb dologra vágyik, akkor csinálj Ham Solo sonkás szendvicseket! Az alábbi sablon segítségével menő Millennium Falcon alakú szendvicset varázsolhatsz a klasszikus sonkás-sajtos toastból.sw_sandwich.jpgsandwich_template.jpgA film- vagy sorozatnézés elengedhetetlen kelléke a popcorn – miért ne ehetnénk ezt stílusosan R2D2 ihlette, kidekorált papírzacskóból? A zacskók felső részét ollóval kerekítsd le, a mintát pedig az alábbi sablon, és bármilyen tengerészkék, illetve szürke (vagy ezüst) színező alkalmatosság (ceruza, filctoll, akár zsírkréta vagy tempera stb.) segítségével elkészítheted.r2-d2-popcorn-bags.jpgr2d2_sablon.jpgNem vitás, hogy R2D2 az egyik legnépszerűbb szereplő a Star Wars univerzumban. Varázsold rá a kis droidot az egyszerű, fehér papírpoharakra kék, piros, fekete és ezüst (vagy szürke) filc segítségével! Egyszerű, de nagyszerű!amy_partycup-469x720.pngA lakást saját készítésű Star Wars parti füzérekkel is kidekorálhatod. Ezen a weboldalon többféle sablont is le tudsz tölteni hozzá.snow-vader-500x500.jpgA következő ötlettel környezettudatosan készíthetsz menő hangulatvilágítást. Fess be feketére üres konzervdobozokat, és lyuggass bele Star Wars mintákat! Ezután már csak néhány mécses kell, és kész is van!8ef80d75661bbf63f9834d96c2b7b9cc.jpgLepd meg a vendégeket egy apró, saját készítésű ajándékkal– a Chewbacca könyvjelzőhöz az alábbi sablont ajánljuk.bookmark.pngbookmark.jpgA színezők manapság nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is rendkívül népszerűek. Ezeken linkeken többféle színezőt is letölthetsz, aztán a nyomtatás után kezdődhet is a móka!

komment
süti beállítások módosítása