BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Marokkói teadélután

2015. november 18. 10:08 - BuliTipp

Bár az idei őszre (a napsütéses órák számára és a magas hőmérsékletre) nem lehet panaszunk, mégis nem árt felkészülnünk a hidegebb napokra. Egy hideg őszi/téli délutánon pedig mi is lehetne szívet-lelket-testet melengetőbb, mint egy csésze forró tea, különösen, ha azt meleg színekkel telített marokkói hangulatban fogyasztjuk el.marokkoi_party.jpg

Ha meg akarjuk lepni barátnőinket egy csajos traccspartival, szervezzünk egy marokkói teadélutánt. A hatás garantáltan nem marad el.

Használjunk narancs, lila, pink, türkiz és arany színeket nagy mennyiségben, ezek már biztosan marokkói hangulatot varázsolnak.

A vendégeket ültessük a földre, színes díszpárnákra. Ha van felesleges organza anyagunk, borítsuk a mennyezeti lámpa köré, és helyezzük el ez alá a teasarkot.002.JPGTavasszal, nyáron dekoráljuk az asztalt virágcsokrokkal, a párnákhoz, szalvétákhoz passzoló színösszeállításban. Vagy készítsünk magunk papírvirágokat ugyanezen színekben. (Ezek készítését egy korábbi posztunkban megmutattuk.) Szórjuk meg az asztalt rózsaszirmokkal.viragcsokor.jpgpapirvirag.jpgHa már a teadélutánunk marokkói hangulatú, érdemes beszerezni egy marokkói stílusú teáskészletet. (Teáskanna és csészék is itt kaphatók.)teas_keszlet.jpgSzínes mécsestartók (narancs, pink és türkiz színekben) valamint abroszok (pink, türkiz és lila színekben)  tovább erősítik a vizuális koncepciót.

Színes gyöngyöket és selyemszalagokat is viszonylag egyszerű beszerezni, így ezek is díszíthetik a teasarkot.szalagok.jpgHa saját kezűleg szeretnénk marokkói mintás párnahuzatokat, abroszokat festeni, itt megtalálható, hogyan kell készíteni.

Egy marokkói teadélután egyik legfontosabb eleme a menta tea. Ehhez forrázd le a zöld teafüvet, 3 perc után szűrd le, majd tégy a teás kannába vagy egyenest a csészékbe egy csokor friss mentalevelet. Forrón a legjobb.menta_tea.jpgA tea melletti beszélgetéshez pedig készítsünk marokkói fűszeres magvakat (tapasztalatból mondom, hogy mindig nagy sikert aratnak).magok.jpgA fűszeres magvak igen sokféle változatban elkészíthetőek, ízlés szerinti  fűszerezéssel.

komment
süti beállítások módosítása