BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Buli az ősz jegyében, avagy

2016. október 18. 15:40 - BuliTipp

milyen legyen az őszi vendégség, ha nem akarunk tököt faragni, és utáljuk a halloween felhajtást…

 

A halloween nálunk is egyre népszerűbb, és évről évre egyre többen szerveznek halloween partyt. Milyen legyen az őszi vendégség, gyerekzsúr akkor, ha szeretnénk ebből a divathullámból kimaradni, mégis ősszel szeretnénk vendégül látni családunkat, ismerőseinket.

Szerencsére az ősz igen gazdag dekorációs elemekben és alapanyagokban, így a tök, a szellemnek, pókhálók és boszorkánysapkák kihagyása nélkül is csinálhatunk egyszerűen, olcsón stílusos őszi vendégséget.

A dekorációról…

Használjuk az ősz meleg színeit (szalvétában, abroszban, virágokban): sárgát, narancssárgát, vöröset, barnát, aranyat.  Csempésszünk a virágkompozícióba almát, körtét, őszi terméseket, vagy egyszerűen csak tegyünk színes őszi faleveleket egy vázába.

Formalyukasztóval készítsünk őszi konfettit színes falevelekből.konfetti.jpgAz ősszel együtt a gyertya szezon is megérkezik. A gyertyákat szintén változatosan lehet dekorálni az ősz jegyében.

Snack-ek…

Tipikus őszi vendégváró falat a bacon-be tekert máj, a fűszeres magválogatás, és a sonka-sajt-gyümölcs tál.

Desszertnek készítsünk gorgonzolával töltött mézes sült körtét, vagy magvakkal, aszalványokkal töltött sült almát, vagy falevél alakú kekszeket, esetleg karamellás almát.

Italnak pedig kínáljuk a sangria őszi változatát, vagy forró fűszeres cidert akár pohárba, akár almában szervírozva.cider.jpgsangria.jpgHa pedig nyáron rászoktunk az ízesített vizekre, akkor készítsük el ezek őszi változatát, almával, körtével, fahéjjal.water1.jpgwater2.jpg

Élvezzétek az ősz szépségeit!

komment
süti beállítások módosítása