BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Micimackós gyerekzsúr

2016. október 14. 05:00 - BuliTipp

Ki hinné, hogy immár 90 éve kápráztatja el a gyerekeket Micimackó története…? Ma, Micimackó születésnapján olyan ötleteket gyűjtöttünk össze, amelyekkel a kevésbé attraktív kézügyességgel megáldott anyukák, apukák is tökéletes Micimackós gyerekzsúrt hozhatnak össze.

A különböző dekorációs üzletekben, internetes oldalakon megannyi Disney-s Micimackós dekoráció kapható. Ha azonban magunk szeretnénk készíteni, akkor elegendő néhány papírcsík, papír tányér és egyszerű lufi is.

Használjátok a szereplők színkombinációit (piros-sárga, narancs-fekete, rózsaszín-pink, kék-lila), és máris Micimackó színekben tobzódik a zsúr helyszíne.

szinek1.jpgszinek2.jpg

popcake.jpg

 

Sima, egyszínű lufikat néhány egyszerű vonallal a történet szereplőivé alakíthattok.

lufik.jpg

Egy egyszerű papírtányérból némi festék felhasználásával könnyen elkészíthetitek Fülest, akár a gyermek segítségével is.

fules.jpg

Vasalható gyöngyökből még a gyerekek is el tudják készíteni a szereplőket ezek alapján a sablonok alapján. Akár az asztalt díszíthetjük ezekkel a figurákkal, akár a vendég gyerekeknek is odaadhatjuk ajándékba.

gyongyok.jpg

Az óvodás farsangokról jól ismert girlandok is megidézhetik Micimackót, Fülest, Tigrist és Malackát.

girland.jpg

A muffinok az egyik legkönnyebben elkészíthető édességek, és a gyerekek nagy kedvencei. Készítsétek el mézes változatban, tegyetek rá papír díszeket, és máris kész a Micimackós desszert, vagy csorgassatok csokicsíkokat a narancskrémre a Tigris muffinhoz.

muffin.jpg

muffin2.jpg

Ha zöldséget is kínáltok a bulin, írjátok rá, hogy „Nyuszi zöldségeskertjéből”, máris szívesen fogyasztják gyerek vendégeitek.

zoldsegek1.jpg

zoldsegek2.jpg

Ropiból lehetnek Füles kunyhójának darabjai, paprikás kukoricapehelyből (kukiból) pedig Tigris farka.

fules_kunyho.jpg

tigris_farka.jpg

Malackára pedig az egyik legkedveltebb party falat a „malac bundában” vagy „malac takaróban” utalhat, ami nem más, mint mini kolbászkák (bolti) leveles tésztába tekerve és megsütve.

malac_bundaban.jpg

Micimackó tortát készíthettek kifejezetten ilyen tortaformával (amit beszerezhettek itt és itt) vagy egy kör alakú tortát kiegészítve két kerek muffinnal.

micimacko_torta.jpg

Micimackós kekszhez pedig innen rendelhettek egyedi keksz kiszúrót.

keksz_forma.jpeg

…és ha Micimackóra gondolunk, mi jut elsőnek eszünkbe? Természetesen a MÉZ. Dekoráljatok „mézes csuprokkal”, készítsetek mézes ételeket, amelyekből egy komoly gyűjteményt itt találtok.

csupor1.jpg

csupor2.jpg

És ne feledkezzetek el a méhekről sem, mert ahol méhek vannak, ott bizonyára MÉZ is van.

muffin_mehekkel.jpg

Gyerekzsúrban az egyik legnépszerűbb aktivitás a csillámtetoválás készítés, amihez eszközöket, alapanyagokat és Micimackós sablonokat itt találtok.

micimacko_csillam.png

tigris_csillam.png

 fuled_csillam.jpg

malacka_csillam.jpg

Ha pedig további inspirációra van szükségetek, böngésszetek ezen az oldalon.

sutiforma.jpg

komment
süti beállítások módosítása