BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Medencés buli akár medence nélkül is

2015. július 28. 18:28 - BuliTipp

Hosszú ideig tombolt a hőség, és reményeink szerint még közel sincs vége a nyárnak. Ha újra beköszönt a kánikula, és épp házibulit szervezünk, érdemes medence partyt tartani, ami akkor is hűsítőleg hat a résztvevőkre, ha történetesen csak egy felfújható kismedencénk van, ad absurdum még az sem.

Ha van „rendes” medencénk…

Mielőtt a gondosan karbantartott, tisztogatott, fertőtlenített medencénk köré bulit szervezünk, érdemes átgondolni a kockázatokat, illetve végig gondolni, hogy mi az a „macera”, amit hajlandók vagyunk bevállalni (biztonsági óvintézkedések az ittas személyek medencétől való távoltartására, medencevíz komplett cseréje a buli után, vizes lábbal és fürdőruhával a házba betapicskoló vendégek nyomainak eltüntetése a szőnyegről, stb.).

A medence kétféle „party kellék” lehet.

Funkcionálhat ténylegesen medenceként, ezesetben megengedjük a vendégeinknek, hogy fürödjenek benne, sőt, akár medencés játékokat, aktivitásokat is kitalálhatunk. Ha ilyen fürdős bulit szervezünk, érdemes ezt már a meghívóban jelezni, és szólni a vendégeinknek, hogy hozzanak magukkal fürdőruhát, törölközőt, papucsot. Attól függően, milyen készleteink vannak otthon, gálánsan felajánlhatjuk, hogy törölközőt, hajszárítót, esetleg névreszóló papucsot vagy színes napszemüveget biztosítunk.

bt0728_1.jpg

Ha a bulit a medencében tartjuk, néhány praktikus ötlettel az ételeket, italokat kínálhatjuk a medence vizében is.

bt0728_2.jpg

Egy elegáns koktélparty, vagy esti fogadás esetében a medence szolgálhat pusztán hangulati elemként, a dekoráció részeként is. 

Nappali rendezvény esetében szórjuk tele a medencét színes lufikkal, strandlabdákkal, úszógumikkal,  vagy úsztassunk rajta gumikacsákat, kishajókat, esetleg – ha nem ódzkodunk a mű virágoktól – vásárolhatunk mű tavirózsákat is (estébe nyúló bulira még akár világító kivitelben is).

bt0728_3.jpg

A medence szélét is dekorálhatjuk, jelezve, kiemelve a határokat, hogy honnan is élesedik a medencébe pottyanás veszélye (ez különösen akkor hasznos, ha kisebb gyerekeknek szervezünk medencés bulit).

bt0728_4.jpg

Ha esti buliról van szó, vegyük körbe égősorral, így nem csak dekorálunk, hanem egyértelműen jelezzük is a medence határait, megelőzve, hogy valaki belegyalogoljon a party félhomályában. A medence vizében úsztathatunk úszó mécseseket, lampionokat, amik nagyon feldobják a hangulatot. Vagy dekorálhatunk kifejezetten vízben használható LED fényekkel, LED szalaggal is.

bt0728_5.jpg

 Ha felfújható vagy kis műanyag medencénk van…

Gyerekzsúrra bőven elég (sőt, sokkal biztonságosabb is) a felfújható kismedence. Az ebbe engedett víz tökéletesen hűsíti a kicsiket a nagy melegben, alkalmas lehet a vízipisztolyok feltöltésére, horgászverseny lebonyolítására, de csak szimpla beach hangulat megteremtésre is. Sőt, jeges vízzel feltöltve csodásan hidegen tartja az italokat.

bt0728_6.jpg

 Ha semmilyen medencénk sincs…

…akkor sem kell lemondanunk a beach hangulatról. Minden medencés buli kiegészítő, dekorációs elem használható, csak épp a strandlabdákat, színes úszógumikat a füvön szórjuk szét, a napernyő nem a medencében játszókat védi, hanem a büféasztal fölé kerül, és senkit sem zavar a medence nélküli bulin búvárszemüvegben futkosó gyerekek látványa sem. Bátran csináljunk mindent úgy, mintha valódi medencés buli lenne, és még a vizet sem kell kihagyni a buliból, a slag tökéletes víznyerő hely, és remek játék egymás lelocsolása nagy melegben.

bt0728_7.jpg

 Ételek és italok

A vendégváró falatok és italok tálalásával nagyon könnyen beach party hangulatot teremthetünk. Vegyünk néhány olcsó homokozó vödröt, ezekben kínálhatjuk a ropogtatnivalókat, salátákat, még a homokoz lapát is lehet szervírozó kanál.

bt0728_8.jpg

A koktélokból ismert kis papír esernyők bármilyen ételbe szúrva tengerparti hangulatot teremtenek.

bt0728_9.jpg

A strandolás alap kellékei  vagy a tengerpart élőlényei (strandlabda, standpapucs, napszemüveg, kagyló) is szolgálhatnak dekorációs mintaként.

bt0728_10.jpg

A süteményes tál alját megszórhatjuk kekszmorzsával, így imitálva a tengerparti homokot, sőt, közepes kézügyességgel még homokvárat is építhetünk belőle.

bt0728_11.jpg

A buli kihagyhatatlan kelléke a fagyi, jégkrém,  amit egyszerűen és gyorsan elkészíthetünk házilag is szinte bármilyen gyümölcsből, nagyon kevés hozzávalóval és még kevesebb munkával. Recepteket rengeteg helyen találsz, például itt, itt, vagy akár itt. A gyümölcstálak is nagyon jól mutatnak egy medencés bul büféasztalán, ha pedig félünk, hogy a fagyi elolvad a nagy melegben, a tölcsérbe tegyünk gyümölcskockákat, így a gyerekek biztosan még nagyobb élvezettel fogyasztják.

bt0728_12.jpg

A dinnye kifejezetten illek a beach party hangulathoz. Készíthetsz belőle cápát, gyümölcskosarat, de akár dinnyeszeletből lehet a világ legegyszerűbb jégkrém nyalókája is.

bt0728_13.jpg

Az italkínálatban szerepeljenek koktélok, gyerekzsúron különösen nagy sikere szokott lenni az alkoholmentes koktéloknak. Valamint a hűsítő limonádék és ízesített vizek is jó szolgálatot tesznek a nagy melegben, amikbe ha gyümölcsös, virágos jégkockát teszel,  látványos és nagyon finom eredményt érsz el.

bt0728_14.jpg

Játékok

Ha gyerekeknek (vagy játékos kedvű felnőtteknek) szervezzük a bulit, érdemes néhány vizes játékkal készülni. Ötleteket itt találsz.

Rossz idő esetén…

Ha a gondosan megtervezett medencés bulink napján érkezik meg a hidegfront, vagy éppen télen vágyunk beach hangulatra, egyszerűen telepítsük be a rendezvényt a lakásba, a fent leírt ötletek nagy részének felhasználásával teremtsünk beach party hangulatot bent.

bt0728_15.jpg

komment
süti beállítások módosítása