Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Felnőtt játékok bulikra

2015. szeptember 24. 13:42 - BuliTipp

A társaság tagjai körben ülnek, az óramutató járásával megegyező irányban elindul a számolás egytől. Mindenki hangosan kimondja a ráeső szám nevét. Mikor héthez érnek, a számolás iránya megfordul, a hetet mondó játékos mellett ülőknek tehát fokozottan kell figyelni, melyikőjük is következik. Ugyanez a szabály igaz a hétre végződő, és a héttel osztható számokra is. Aki elrontja, egy korsó sört vagy egy felest köteles felhajtani. A tapasztalatok szerint 28-nál ritkábban megy tovább a számolás; a társaság tagjai azonban rövid idő elteltével félájultan a padlón hevernek. Ha ennél szofisztikáltabb felnőtt játékokat keresünk, amibe a vendégeinket bevonhatnánk, és a korhatáros szórakoztatás formái nem opciók, akkor ajánlunk néhány tippet, amivel a leglaposabb bulit is fel lehet dobni.

Ha gyakran állandó társasággal találkozunk, vagy egy buli kicsit ellaposodik, jó ötlet lehet valamiféle aktivitással felrázni a vendégeinket. Első körben kínálják magukat a különféle, felnőtteknek készült társasjátékok,mint az Activity,a Scrabble vagy a Tabu. Ez utóbbi talán kevésbé ismert, azon alapul, hogy egy játékkártyán szereplő fogalmat úgy írjunk körbe, hogy az adott szót nem mondhatjuk ki, a csapatunk tagjainak a leírásunk alapján kell megadott idő alatt kitalálni, melyik szó szerepelt eredetileg a lapon.01.jpg

Egy kicsit több fizikai ügyességet kíván, és egy fokkal jobban kibillentheti a komfortzónájukból a meghívottakat a Twister.  Ez a játék az összegubancolódás játéka: az győz, aki utoljára állva marad a jókora, földre terítendő színes játéktáblán. A szabálya egyszerű: a bábuk a játékosok maguk, a feladatuk pedig nem más, mint körönként egy kezüket vagy lábukat a játéktábla adott színű korongjára helyezni, egyensúlyban maradni, és vigyázni, nehogy lekönyököljenek, vagy letérdeljenek, netán elessenek, mert akkor kiesnek.02.jpgSzóba jöhet aztán az angoloknál rendkívül népszerű pub quiz, vagyis egy egyszerű kvízjáték, amit a házigazdák állítanak össze, a vendégek pedig csoportokba rendeződve versenyezhetnek egy egyszerű fődíjért, például egy üveg pezsgőért. Arra érdemes ügyelni, hogy a kvíz kérdéssorát minél változatosabban állítsuk össze, azaz tartalmazzon sport, kulturális, történelmi, pop-kulturális (TV-vel, filmekkel, képregényekkel vagy népszerű zenével) kapcsolatos kérdéseket is, hogy senki ne kerüljön kellemetlen helyzetbe, és ne legyen sértődés.

Szintén remek időtöltés, és a társasági csevegés beindítása lehet az úgynevezett Logi-sztorik felvetése, és azok megoldása. A Logi-sztorik olyan történetek, amelyeknek a lényege, hogy a társaság először csak a történet végét hallja, a végeredményt, és abból kell következtetéssel és barkochba-szerű kérdésekkel kikövetkeztetnie, hogy mi lehetett a teljes cselekmény. Például a házigazda a következő történetet meséli el: „Egy meztelen ember fekszik a sivatag közepén. Mellette egy gyufaszál hever. Vajon mi történhetett?”.  A társaság tagjai rávezető kérdésekkel igyekeznek megfejteni a rejtélyt. Például:  a történet szempontjából fontos, hogy hány éves az ember? – és így tovább. A végére szerencsés esetben kiderül a teljes történet, azaz a megoldás: „Négy ember utazott a sivatagban egy hőlégballonon. A jármű egyszer csak süllyedni kezdett. Kidobták a nehezékeket, később a ruháikat, mindent, ami mozdítható volt, ám továbbra is süllyedtek. Ekkor eldöntötték, hogy sorsot húznak és aki a rövidebbet húzza, az kiugrik a kosárból. Emberünk, aki a sivatagban feküdt egy törött gyufaszál társaságában nem volt túl szerencsés, ő húzta a rövidebbet.”

Rengeteg ilyen érdekes Logi-sztorit találhatunk az Interneten, csak arra ügyeljünk, hogy olyat vegyünk elő, amit a társaságban lehetőség szerint még senki sem ismer.

A szingliket összehozó, de a pároknak is remek mulatság lehet az újságpapíron táncolás. Ennek a lényege, hogy egy lehetőleg minél változatosabb zenei lista összeállítása után a padlóra kiterített újságpapírokat helyezünk, amik kijelölik a területet, amin a párok táncolhatnak. Aki az újságpapírról lelép, kiesik. Minden zeneszám, azaz forduló után az újságpapíron egyet hajtunk, így a felület egyre kisebbé válik, egyre nagyobb koordinációt és összebújást igényel a táncolás. Rengeteg nevetés forrása szokott lenni ez a játék.03.jpgHa olyan társaságot látunk vendégül, amelynek a tagjai már ismerik egymást, de nem túl mélyen, kiváló az ismeretséget elmélyítő játék lehet a Hazugságvizsgáló. A meghívás során kérjük meg vendégeinket, hogy találjanak ki magukról 3 állítást, melyekből kettő igaz, de az egyik nem. Ez lehet történet vagy csak egy állítás is. Figyelni kell arra, hogy ezek mindegyike hihető legyen, az egy hazugság ne lógjon ki nagyon. A buli során a vendégek egyesével előadják a többieknek a 3 állítást vagy történetet, de mindegyiket igazságként kell tálalni. Mikor végzett, a többiek együttesen megvitatják, hogy szerintük melyik állítás volt igaz vagy nem igaz. Ha nincs egyetértés, akár szavazással is dönthetnek. Nagyon mókás, feszültségoldó játék!

Ha pedig a fenti felnőtt játékok egyike sem igazán passzol a társasághoz, akkor bátran vessük be az egyik legnépszerűbb partibombát, és játsszunk gyilkososat, vagy más néven Maffiát! A játékhoz ideális esetben 8-10 emberre van szükség, és semmilyen más segédeszköz nem szükségeltetik, csak egy asztal. Ha ez nem köti le a társaságot, akkor lehet, hogy mégiscsak az alkoholos játékok felé kell tapogatóznunk.

komment
süti beállítások módosítása