BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Üdvözöllek dicső lovag, szép a ruhád, szép a lovad!

2015. október 08. 11:31 - BuliTipp

Mi a teendő, ha a gyermek megszállottan érdeklődik a kardok, várak és paripák képében megelevenedő lovagkor iránt és a szülinapi zsúrját csak és kizárólag ezek megjelenítésével tudja elképzelni? Megoldás mindenre van, lássuk az ehhez kapcsolódó ötleteinket.

Kezdjük is a kis lovagok felszerelésével: ha nincs megfelelő számú kard otthon, akkor a legegyszerűbb kartonkardokat készíteni. Ezt kombinálhatjuk némi kreatív foglalkozással is, mindenki dekorálhatja a saját fegyverét.
diy_kard.jpg

Ha lelkes íjászok is vannak a csapatban, készíthettek mini íjakat, amit fülpiszkáló nyilakkal lehet használni. Ebben az esetben mindenképp legyen valami cél, amire lőni kell, nehogy egymásra kezdjenek célozni az önjelölt Robin Hoodok. Katapult készítésénél ugyanez a helyzet, de ebből elég egyet készíteni, amin felváltva tudnak majd gyakorolni.
ij_katapult.JPG„De mit ér egy hős lovag táltos paripa nélkül?” Ki ne hagyjátok a négylábú bajtársakat a tervezésből, készülhetnek parafa dugóból, vízi nudliból, vagy akár textilből is, bár ez a verzió kicsit több kézügyességet igényel.
paripa.JPGparipa2.jpgA lakást dekoráljátok egyszerű papírgurigából és dobozokból készített várral, színesre lefújva sütemény állványnak sem utolsó.
diy.JPGA bejárathoz, vagy két szoba közé pedig készítsetek ezüst ragasztószalagból a várkapu bukórácsát szimbolizáló kaput.
gate.jpgAmi pedig az étkezést illeti, ki ne hagyjátok a lovagi lakomából a kézzel fogyasztást, mint formát, ennek legegyszerűbb módja, ha csirkecombot kínáltok.
etel.jpgBármi is legyen emellett a terítéken, a falatokat kard formájúra készítsétek, vagy akár koktélnyársakra is tűzhetitek őket. Illetve hogy Artúr király legendáját se hagyjuk ki a buliból, a kard formájú nyársat szúrjátok bele például egy muffinba, a gyerekek nem is biztosan, de a felnőttek garantáltan fogják értékelni az Excalibur megjelenését.
etel2.JPG

komment
süti beállítások módosítása