BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Varázsolj tengerparti hangulatot az otthonodba!

2016. július 26. 12:36 - BuliTipp

Tenger, sós víz, homok, pálmafák – hiányzik a hamisítatlan tengerparti hangulat, de nincs alkalmad elutazni? Sebaj, a következő tippek segítségével egy egzotikus strandon érezheted magad!

Készítsd az ajtóra vendégváró, színes dekorációt napernyős koktéldíszekkel.

 

1.jpg

Pálmafa-utánzat, halászháló, tengeri csillag, kagylók vagy színes ananász – az asztali dekorációval látványosan érzékeltetheted a strandfílinget. A pálmafás motívumot az evőeszközök elrendezésénél is bevetheted, de az is esztétikus megoldás, ha színes homokozós műanyag vödrökbe helyezed őket.

2.jpg3.jpg

4.jpg

5.jpg

 

6.jpg

 

Ha rendelkezésre áll kert, akkor jó idő esetén természetesen érdemes a bulit ott tartani. Dekoráció tekintetében ebben az esetben is számtalan pazar variációt ki lehet találni.

7.jpg

8.jpg

Nézzük az ennivalókat! Néhány, a dekoráció során felhasználatlanul maradt műanyag vödröt rágcsálnivalókkal is feltölthetsz.

9.jpg

Egészséges, könnyű és látványos nassolási alternatívák: formázz színes strandlabdát vagy pálmafát gyümölcsökből!

10.jpg11.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egyik legnépszerűbb nyári gyümölcsöt, a jól behűtött dinnyét is szervírozhatod kreatívan: darabold fel úgy, hogy háromszögeket kapj, szúrd rá jégkrém pálcikára, és már kész is a frissítő harapnivaló.

12.jpg

A fish and chips az angolok egyik kedvenc étele: készítsd el az alternatív, mókás verzióját! Vegyíts sima chips-et hal alakú snack-kel – még ötletesebb, ha kisméretű akváriumban kínálod.

13.jpg

Használd a fantáziád, és csempészd be a buliba a vizet szelő vitorlásokat: nem kell hozzá más, mint félbe vágott főtt tojás, különféle színű pritaminpaprika, és egy kis körözött. Vagy ha gyümölcsből csinálnád, akkor sárgadinnyeszeletekkel is ügyeskedhetsz.

14.jpg15.jpg

Strandpapucsot utánzó süti? Miért is ne? Akár laposabb babapiskótákon vagy kekszen is alkothatsz színes cukormáz használatával. Édesség helyett (vagy mellett) szendvicseket is csinálhatsz!

16.jpg

17.jpg

18.jpg

 

Italként kézenfekvő megoldás a különféle színekben pompázó (igény szerint alkoholos vagy alkoholmentes) koktélok készítése. Természetesen a napernyős koktéldísz ezekről sem hiányozhat, illetve érdemes egzotikus gyümölcsökkel, ananásszal, kókusszal, sárkánygyümölccsel, csillaggyümölccsel is feldobni őket.

19.jpg

Esetleg tölts fel egy strandmotívumokkal díszített, kisebb gyerekmedencét jéggel, és pakold bele az italokat, hogy hűs innivalóval fogadhasd a kitikkadt vendégeket. A medencébe helyezett óriás strandlabda még mutatósabbá teszi a rögtönzött „fagyasztót”.

20.jpg

 

komment
süti beállítások módosítása