BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Hogyan dobjunk fel egy laposodó bulit?

2016. szeptember 14. 16:33 - BuliTipp

Akár házigazda, akár vendég vagy egy buliban, érdemes egy-két mentő ötlettel, játékkal készülni arra az esetre, ha véletlenül laposodna a hangulat, kimerülőben lenne a bulizós jókedv. Persze nem az a cél, hogy a buli minden pillanatában kötelező legyen játszani valamit, hanem hogy legyen néhány ötlet a tarsolyotokban, ha a buli magától nem indulna be, vagy vészesen közeledne az ellaposodáshoz.

Olyan játékokat gyűjtöttünk össze, amelyeknek minimális az eszközigénye, és csak olyan dolgok szükségesek hozzá, amelyek vagy vannak otthon, vagy könnyen, olcsón beszerezhetőek. Összességében csak minimális rákészülést igényelnek ezek a játékok, viszont garantáltan szórakoztatóak, különösen, ha a felnőtt buli egy, már erősen alkohol-áztatta szakaszában vetjük be őket.

A most következő játékok szinte mindegyike „minute to win it” típusú (az RTL-en futott „Egy perc és nyersz” műsorban megismert játékokhoz hasonlóak), amiket lehet időre vagy egymással versenyezve is játszani. A lényeg nem is az, ki nyer, hanem hogy jól szórakozzunk egymáson, egymással. 

„Süti az arcon”

A homlokra helyezett „kerek” kekszet kell pusztán az arcizmok mozgatásával a szájba juttatni. Kiváló fotótéma :)

„Csavartorony”

Egy hurkapálca segítségével, szigorúan csak az egyik kezet használva kell minél magasabb csavar tornyot építeni.

Pohártorony

Egyszerű műanyag vagy papír poharakból sokféle torony építhető. Ha időre megy, vagy egymással versenyeztek, biztosan megremeg a kezetek…

Kocka egyensúlyozás

A játékosoknak minél több dobókockát vagy kockacukrot kell megtartaniuk a szájukban tartott jégkrém pálcikán.kockak.jpgkockak2.jpg

„Orr-ranszfer”

Amelyben nem az orrunkat kell transzferálni, hanem az orrunkkal, pontosabban annak szívóerejével kell megemelni vattapamacsokat, és azokat áttenni egyik helyről a másikra, ami lehet egymás melletti két tál, de egymástól pár lépés távolságra eső tálak között is szaladgálhatunk az orrunkra tapasztott vattapamacsokkal.

„Cukorka-szipka”

Színes M&M’s cukorkákat válogassatok szét színek szerint (vagy csak szimplán helyezzétek át egyik tálból a másikba) úgy, hogy a darabokat csak egy szívószál segítségével „foghatjátok” meg.

„Hol a kakukktojás?”

Egy jó nagy tál pattogatni való kukoricába (ne a mikrós, előre ízesített változatot használjátok!) rejtsetek el 3-4 szem filccel beszínezett szemet. Időre keressék meg a játékosok a színes szemeket.kukorica.jpg

„Pálcika-rakodós”

Apró pillecukrokat vagy más apró darabos cukorkákat egyesével szedjetek tálba kizárólag evőpálcika segítségével. Az nyer, aki adott időre többet gyűjtött a kupacból.marshmallow.jpg

 „Kalap-firka”

Tegyetek a fejetekre egy-egy  fehér papírtányért. Rajzoljatok rá úgy egy előre meghatározott egyszerű ábrát (házat, hóembert, fát, stb-t), hogy a tányért mindvégig a fejeteken tartjátok.kalaprajz.jpgTovábbi hasonló ötleteket találtok az interneten (akár kép, akár a youtube-on videó formájában) „minute to win it” címszó alatt.

Jó játékot, jó mulatást!

komment
süti beállítások módosítása