BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Biliárdra fel!

2015. október 12. 12:43 - BuliTipp

A biliárd mint nagy múltú játék örök klasszikus, ezért ki ne szeretné megidézni akár a saját otthonában egy este erejéig. A játékokkal kéz a kézben jár a versengés, ami pezsdítően hat az érzékekre, ezért jó ötlet lehet egy ilyen téma köré építeni egy eseményt. Elsőre talán azt gondolhatnánk, hogy a biliárd tematikájú buli megszervezése nehézkes és rettentő költséges, de némi kreativitással megvalósítható.billiards-triangle-hd-wallpapers.jpg

Teremtsünk egy stílusos biliárdszalont idéző környezetet! Egy klub fő ismertetőjegyei a hangulatos világítás, a félhomály, a bordó-fekete színárnyalatok, és természetesen a zöld, – újabban a kék – posztó. Az élményt tovább fokozhatjuk, ha halk aláfestő zenét is alkalmazunk.479-black-ball-biliard-es-poker-club-5.jpgDekorációnak használhatunk gömb alakú lufikat, vagy kivágott korongokat, a golyó külsejét idézve, amikkel a poharakat, vagy tálakat díszíthetjük.b0a6b3cae0521b48f249e654bc68029e.jpg5138-billiard-shot-glasses59360.jpgÉtelekben egyértelműen a snackeket részesítsük előnyben. Lehetőségeink széles skálán mozognak, a sósmogyorótól elkezdve, a ropin át, de a különféle chipsekig, bármit bevethetünk.6d93ab23ecf74473c2c5fec88807909c.jpgTáplálóbb finomságok kihelyezéséről se feledkezzünk el teljesen, de törekedjünk a könnyedségre, mint a hidegtálak, vagy az egyszerű előételek.sonkatekercs.jpghealthy-snack-tray.JPGA buli Achilles sarka egyértelműen maga a játék megszervezése, ha nem rendelkezünk biliárdasztallal. Ebben az esetben sem kell lemondanunk a biliárd buliról, csak elő kell venni a kreativitásunkat.

Íme néhány ötlet a helyzet megoldására:

A 21 században, a technika világában lehetőségünk nyílik a virtuális térben való játékra különböző konzolok segítségével.biu.jpgpool.jpgOtthon elkészíthető billiárdasztal hétköznapi tárgyakból:

Szükséges alapanyagok:

  • 16 db kisméretű gumilabda (8,5 -11 cm átmérőjű)
  • filctoll
  • 1 csomag hurkapálca (25 vagy 50 darabos)
  • némi vattapamacs
  • szigszalag
  • zöld, kék, vagy bordó színű pléd
  • néhány vastag könyv

Biliárdgolyók: a játékhoz 16 golyó szükséges, – esetünkben kislabda – 1 db fehér, 1 db fekete, és 7-7 db egyforma labda. A filctollal rajzoljuk meg a számokat, illetve a két csapat megkülönböztető jelzéseit, a „teli” és a „csíkos” golyókat.nevtelen.pngDákó készítése: a kislabdákhoz mérten fogjunk kellő mennyiségű hurkapálcikát, gumizzuk össze, és kezdjük el szorosan rácsavarni a szigszalagot, úgy hogy az egyik végét párnázzuk ki vattával, majd dekoráljuk kedvünkre.325dufferin24000nagy.jpgmacdermottnagy.jpgd.jpgA biliárdasztal: a plédet terítsük le a használni kívánt asztalra, majd a könyveket oldalfekvésben használjuk fel a téglalapforma kialakításához, úgy, hogy közben hagyunk helyet a lyukaknak.hqdefault.jpgchevillotte-very-table-transforming-into-snooker-table.jpgnevtelen2.pngA házilag készített eszközöknél rengeteg módon finomíthatunk a technikán, és a dizájnon, nézzünk jól körül otthon, hátha akad valami hasznos. Ne izguljunk, ha nagyon kezdetleges, „kézzel” gyártott eredményt kapunk, a hatás biztos nem marad el.

További lehetőségként – különösen ha gyerekeknek szervezzük a bulit - vehetünk mini biliárd asztalt, vagy ha mindenképpen ragaszkodunk az eredeti mérethez, bérelhetünk is.mini_biliard.jpg

komment
süti beállítások módosítása