BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

November 19. Nemzetközi Férfinap

2015. november 19. 19:20 - BuliTipp

Egy igazi férfi természetesen nem partit, hanem kanmurit szervez, ha arról van szó, hogy összerándulna a haverokkal egy kiadós értekezésre a világ dolgairól. Ehhez pedig – férfihoz méltó módon – nem viszi túlzásba sem az előkészületeket, sem a dekorációt, sem a meghívást.

A kreatív meghívók világát elfelejtve az igazi férfi maximum egy köresemesben tájékoztatja barátait arról, hogy szombaton ideje lenne annak, hogy nézeteiket ütköztessék a nők, a sport, az autók, és a különféle, emésztéssel és anyagcserével járó fiziológiai folyamatok megvitatásának tekintetében. Ha mégis telefonhívásra ragadtatná magát, az semmiképp sem tart huszonhárom másodpercnél. Példa a helyes megközelítésre:

„- Szombaton ráérsz, Géza? Már a dinoszauruszok óta nem láttuk egymást.

- Naná, Sándor. Kocsma vagy pofázás nálad?

- Az utóbbi. Sört hozz.

- Rendben.”

Az igazi férfi természetesen nem bajlódik különösen a cateringgel sem. Hogy egy klasszikus cikket idézzünk: „Rossz hírem van minden bográcskavargatónak: egy férfinak egyáltalán nem kell tudnia főzni. Időpazarlás, ráadásul az az érv, hogy ezzel nőket lehet felszedni, egyszerűen nevetséges.”

Persze meg lehet próbálkozni mindenféle, férfiaknak kitalált süteménnyel, mint a töltött káposzta torta,01.jpgvagy a húskuglóf,02.jpgde azért lássuk be, ezek elkészítéséhez óhatatlanul sürögni-forogni kell a konyhában, és ha nincs a környezetünkben nőnemű személy, aki az elkészítésük után menekülőre fogja, jobban járunk a pizzarendeléssel.

A terítékkel egy másodpercre se bajlódjunk, ha van bejárónőnk, nyugodtan használjunk üvegpoharakat, ha nincs, szerezzünk be néhány papírpoharat. Egyéb evőeszközre úgysem lesz – nem is lehet – szükségünk, hiszen az ételek megragadására ott a kezünk, az elfogyasztásukat követően pedig bátran használjuk kéztörlésre a farmerünk szárát.

Ha mégis veszettül ragaszkodnánk a főzéshez, akkor az egy igazi férfi esetében csakis a szabadtüzes, leginkább grillezős ételek elkészítése lehet az üdvözítő opció. 

A kellemes baráti összejövetel fényét emelheti egy otthoni sörcsap beszerzése. Amennyiben rendelkezésre áll ilyenünk, akkor fogyasszuk a habos nedűt íly módon:03.JPGés még poharakat sem kell beszereznünk. Ha túl bonyolult volna a sörcsap felkutatása, akkor persze nyugodtan folyamodhatunk alternatív megoldásokhoz is, mint például valamilyen otthoni váza vagy egyéb sporttrófea használata,04.jpgvagy ha még a töltéssel sincs kedvünk bajlódni, fogyasszuk a frissítőket közvetlenül a dobozból.05.jpgA férfibuliban való viselkedés etikettjéről nehéz tömören nyilatkozni, néhány apróbb szabályt azonban érdemes észbe vésni. Ezekről értekezik ez a remek kisfilm, ami ugyan a bárokra vonatkozó fogyasztási szokások szabályait  listázza, de bátran alkalmazhatjuk őket egy kanmurira is.

A kanmuri legfőbb attrakciója, és egyben méltó lezárása pedig a rögtönzött férfikórus alakítása, amiből egyetlen magára valamit is adó férfi sem maradhat ki. Szép példáját láthatjuk ennek a tradicionális szokásnak ezen a filmen is, vegyünk ezekről a nemes arcélű lovagokról példát, hogyan kell egy lírai balladát ihletetten megszólaltatni a környéken lakók örömére!

komment
Címkék: zene ételek italok
süti beállítások módosítása