BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Hűsítő party ötletek 

2016. július 04. 13:50 - BuliTipp

Kisebb megszakításokkal jó pár napja tart a kánikula, a nyár szerelmesei igazán nem panaszkodhatnak. Akinek a jó szerencséje úgy hozza, hogy házibuliját e forró napok egyikén tartja, azoknak ajánlunk most hűsítő ötleteket. Az interneten százával találunk házi készítésű fagyi és jégkrém recepteket. Most megmutatjuk, milyen módokon állíthatjuk még a mélyhűtőt bulink szolgálatába.

Egyetlen nyári party sem képzelhető el jégkocka nélkül. A sima jégkockákat azonban nagyon egyszerűen és látványosan feldobhatjuk. A legegyszerűbb, ha speciális formájú jégkocka formákat veszünk. Ezekkel a party témájához illeszthetjük a jégkockákat is.jegkocka1.jpg

Színesítsük, ízesítsük a jégkockákat gyümölcsdarabokkal, fűszernövényekkel, ehető virágokkal.       

Fagyasszunk gyümölcsdarabokat (szőlőt, dinnyegolyókat), és hűsítsük ezekkel az italokat. Még a bort sem akkora eretnekség jégkockával hűteni, ha az a jég”kocka” fagyasztott szőlőszem.gyumolcs_jeg1.jpggyumolcs_jeg2.jpgHa a mégoly egyszerűen elkészíthető házi fagylaltokkal, jégkrémekkel sincs kedvünk bajlódni, egyszerűen kínáljunk fagyasztott gyümölcsöt desszertként. Garantáltan nagy sikert aratunk vele egy forró napon tartott buliban.bogyosok.jpgdinnye.jpgA fagyasztott gyümölcsök ötletét még egy lépésben tovább turbózhatjuk. Fagyasztás előtt forgassuk (ízesített vagy natúr) joghurtba vagy helyezzük joghurt ágyba a kisebb gyümölcs darabokat. Finom, egészséges és látványos nyári desszertet kapunk.

Haladók látványos tálat is készíthetnek jégből, ami nem csak az asztal éke, de az italok kiváló hidegen tartója is.

ice_bowl2.jpgJégből nem csak dekorációt készíthetünk, hanem remek szórakozást nyújtó játékot is egy gyerekzsúrra. Felfedező kedvű gyerekeknek rejtsünk dínókat, Lego figurákat, kisebb játékokat jégtömbbe, amit aztán aprólékos munkával kell kiszabadítaniuk onnan.

Kisebb kézügyességgel pedig asztali jéghokit készíthetünk sportszerető gyerekeknek.jatek4.jpg

komment
süti beállítások módosítása