BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Nem a méret a lényeg

2016. február 16. 15:12 - BuliTipp

Manapság nagyon felkapottak a falatnyi, úgynevezett bite size ételek, amiket nem csak előételként kínálhatunk, sőt felszolgálásuk remek megoldás lehet egy nem főétkezési időben tartott eseményen.

Érthetjük ezek alatt a paradicsom-mozzarella kombót, de nem kell a jól kipróbált klasszikusoknál maradni, ezen az elven elindulva készülhet caprese falat például görögdinnye és feta vagy akár sárgadinnye és grillezett padlizsán hozzáadásával is.001.jpg

002.jpgMini dolgok készíthetőek szinte mindenből, lehet az tortilla, pizza, quesadilla, hamburger, elkészítésük tuti kicsit macerásabb, mint nagyobb testvéreiknek, de már csak a látványuk cukiságfaktora miatt megéri.

Amit tutira nem lehet kihagyni a felsorolásból, az a felespoharak felhasználásának lehetősége. Kínálhatunk benne például szószokat a falatnyi melegszendvics, sültkrumpli, vagy zöldségek mellé.  008.jpg009.jpgDesszertek körében megszokottabb a falatnyi méret kínálása, gondoljunk csak a nagyon divatos bonbonok, trüffelek és cakepopok világára, de ezeken kívül is számos egyéb nyalánkságot tálalhatunk. Elkészítésük annyira nem is bonyolult, hiszen bármi amit muffinformában készítenénk, azt mini verzióban és eggyel kisebb formában is el tudjuk, csak talán kicsit többet kell pepecselni vele.003.jpg004.jpg

Azonban a felespoharakat itt se felejtsük el, kínáljunk keksz-tej kombót, esetleg pohárkrémeket bennük, vagy akár a sütés nélküli sajttorta beleillesztésével is megpróbálkozhatunk.

komment
süti beállítások módosítása