BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Sátorozás szabadban és lakásban

2015. július 23. 08:41 - BuliTipp

A nyár a szabadba hívogat minket, sokan szívesen mozdulnak ki éjszakára is a csillagos ég alá. Népes rajongótábora van a sátrazásnak, ennek az ősinek nevezhető életformának. De gondolnánk, hogy sátrazni nem csak a szabadban lehet..?

Ha szabadban sátrazunk, tartsuk szem előtt a következőket:

  • A sátor felállításához száraz, szélvédett helyet keressünk. Érdemes olyan helyet választani, ami reggel is árnyékos. Lejtőre és lejtő aljába nem jó telepedni, mert a kigurulás veszélye mellett a nagy csapadék esetén leszakadó víz is hirtelen lezúdul a táborhelyre. 
  • A sátorban sose hagyjunk mosatlan edényt, ha nem akarjuk, hogy ellepjenek a rovarok és egyéb hívatlan látogatók. 
  • Ne táborozzunk le öreg, vagy magányosan álló fa alatt, mert ha kitör egy vihar, a lezuhanó ágak összezúzhatják a sátrat, sérüléseket is okozva, ráadásul a villámcsapás veszélye is itt a legnagyobb. 
  • A sátor önmagában nagyon rossz hangszigetelő, a suttogás is kihallatszik, ezt sem árt észben tartani, főleg, ha szomszédok is vannak. 

camping1.jpg

Alapvető és hasznos kellékek a szabadtéri sátorozáshoz: 

  • Hálózsák: hőmérsékleti szélsőértékek figyelembe vételével érdemes választani
  • Derékalj: habszivacs, vagy felfújható kivitelben is elérhető.
  • Fejlámpa: nagyon hasznos, mert kezeinket szabadon használhatjuk a sötétben.

További hasznos kellékek: öngyújtó, vagy tűzgyújtó, nedves törlőkendő, bicska, főzéshez kompakt gázfőző készlet főzőtalppal, piknik készlet, edények, kis seprű, lapát, szúnyogriasztó, mini elsősegély csomag, gyógyszerek.

Sátrazzunk a kertben, vagy a bent a lakásban!

Elsősorban gyerekek kedvence egy kis kuckó, de játékos szülőknek, pároknak is élményforrás lehet kreatívan összeállítani egy játékos menedéket. Ha elhangzott a kívánság és megvan a kedv is, onnantól a berendezés és a dekoráció már csak fantázia kérdése.themed-tent.jpgA gyerekek szeretik a kis rejtekhelyeket, ahová elbújhatnak játszani, és biztonságban érzik magukat.pink-heart-wigwam-open-door-garden-games-with-children.jpganother-backyard-tent.jpgA legegyszerűbb háromszög alakú sátrat fabrikálni, és elég hozzá bármilyen szövetanyag, néhány bambusz pálca, vagy vékony faágak a kertből. Például így

Világítást is alkalmazhatunk a hangulat fokozásához, amellett, hogy praktikus esti kuckót varázsolhatunk a fényforrással.tent2.jpgÖtletes megoldás a felfüggesztett hullahopp-karika is. Itt sok frappáns példa található.hula1.jpg

komment
Címkék: szabadtéren
süti beállítások módosítása