BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Közeleg a BL-döntő!

2015. június 03. 11:04 - BuliTipp

Már szinte csak percek választanak el bennünket a BL-döntőtől, úgyhogy talán nem árt, ha körbejárjuk néhány tipp erejéig, hogy lehet a legtöbbet kihozni a meccsnézésből azon a várhatóan izgalmakkal teli szombat estén.

Nyilván adódik az egypontnullás ötlet, hogy az ember felhívja a kedvenc sportkocsmáját, asztalt foglal, megdumálja a haverokkal, ki mikor érkezik, együtt megnézik a meccset, aztán megy ki-ki a dolgára. Az árnyoldala a dolognak, hogy a BL-döntő estéjén mindig rettentő a tömeg ezeken a helyeken, így előfordulhat, hogy valami túl lelkes szurkoló az ember nyakába löttyinti a sörét, vagy ami még rosszabb, néhány önjelölt szakértő okoskodását kell végighallgatnunk a mérkőzés alatt. Ha tehát mégis úgy döntenénk, hogy inkább otthon nézzük az összecsapást a barátokkal, itt van néhány ötlet arra, hogyan dobhatjuk fel az estét, sőt, már a délutánt is.

Bemelegítésül például lejátszhatjuk mi magunk is a döntőt előre, erre remek lehetőséget nyújt a Pro Evolution Soccer 2015-ös kiadása, ami magában foglalja az UEFA Bajnokok Ligáját is. pes2015_uefa_championsleague_audi.jpgHa valaki nem annyira kedveli a videojátékokat, szóba jöhet a retró verzió is: gombfocival is megmérkőzhetünk egymással, és eldönthetjük, a Juventus vagy a Barca kerül-e ki győztesen a házi-BL-ből. Ehhez a Gombfoci Web Trafik kínálatát ajánljuk: mindkét csapat idei felállását megvásárolhatjuk, és ki is szállítják.

A meccset a Sport1 közvetíti, már június elsejétől adják a visszatekintőket, és este 19 órától megkezdődik a csatornán a ráhangolódás. Ha valamiért mégsem rendelkeznénk ezzel a csatornával az otthoni előfizetési csomagban, akkor érdemes kicsit keresgélni a neten: nem lesz nehéz néhány ingyenes streamet találni, amit a laptopról a TV-re kötve internetsebességtől függően egész jó minőségben is nézhetünk majd.

Ha már nem utazhatunk Berlinbe, hogy élőben nézzük az összecsapást, jópofa ötlet lehet megidézni a német főváros hangulatát. Ehhez elengedhetetlen a tipikus berlini kaja, és, mivel férfiak vagyunk, ajánlatos egy egyszerűbb recepttel előállni. Szinte biztosan garantált a siker, ha az igazi német currywurstot választjuk sült krumplival, szigorúan papírtányéron vagy arra hajazó porcelánon felszolgálva, mint a kinti imbiszekben.currywurstschale-aus-porzellan.jpgHogy mennyire egyszerű elkészíteni, az a Nosalty oldaláról is kiderül. Ha chipset ennétek, és a bolti verziónál egészségesebbet, azt is könnyen elkészíthetitek.

Ha pedig egyáltalán nem kenyeretek a főzés, készítsetek vegyes sajttálat (kockázzatok fel sajtokat, dobjatok rá szőlőszemeket és diót), adjatok hozzá kiflikarikákat, almagerezdeket, szurkáljatok ezekbe fogpiszkálót, és máris profi hidegtálnak fog kinézni.sajttal.JPGA medvés város hangulatának felidézését, na meg a meccsnézés olajozását pedig érdemes némi jófajta germán habos nedűvel fokozni. Mi az Erdinger Urweissét választanánk, amit a Csakajósörben lehet kapni, de persze szóba jöhet egy jófajta Radeberger is, amit bármelyik szupermarketben beszerezhetünk.
bier_07.jpgA közvetítés színvonalát persze minden BL-döntő nézésekor már-már kötelező kritizálni. Ha a mérgelődés mellett jókat is szeretnénk nevetni, kiváló lehetőséget nyújt erre a közvetítési közhely-bingo játék. Egy négyzethálós lapra felírjuk előre azokat a rettentő közhelyeket, amiket kiváló sportriportereink, valamint a meghívott vendégek imádnak elsütni, és ha meghalljuk valamelyik obligát kiszólást vagy magyarázatot, már húzhatjuk is be az ikszet a megfelelő négyzetbe. Akinek előbb jön ki a saját lapján egy sorban az összes várható közhely, az BINGO-csatakiáltással jelezheti ezt, a jól megérdemelt jutalom pedig lehet egy extra üveg sör!football-cliche-bingo.jpg

komment
süti beállítások módosítása