BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Rubik party

2015. június 13. 10:56 - BuliTipp

A Magyar Feltalálók Napján (június 13.) az egyik legismertebb feltalálónk, Rubik Ernő munkássága ihleti party ötleteinket.

A Rubik kocka sok szempontból jó party téma. Egyszerű forma, hat szín (piros, kék, zöld, sárga, fehér, narancs), amely színek könnyen megjeleníthetőek egy buli dekorjában, ezáltal máris Rubik kocka hangulatú lesz a rendezvény.

Dekoráció

Dekoráld a bulihelyszínt e hatféle színű lufival, szerpentinnel. Terítsd az asztalt hatféle színű szalvétával és ugyanilyen színű műanyag poharakkal.

rubik_pohar.jpg

A résztvevő gyerekeknek készíts Rubik csokornyakkendőt (vagy vásárolj az etsy-n).rubik_nyakkendo.jpgKészíthetsz magad is papírból Rubik kockát, amit aztán használhatsz (a felhasznált papír vastagságától függően) dekor elemnek, vagy aprósütemény, cukorka tartónak. A sablon letölthető innen.rubik_kocka_alap.jpgA meghívó is lehet Rubik kocka témájú. Kulcskarikával fűzz össze 6 különböző színű, négyzet alakú papírt. Mindegyiken más-más információval.rubik_invitation.jpg

Ételek

A klasszikus party ételek sorát dobd fel Rubik kocka formájú falatokkal.rubik_torta.jpgrubik_gyumolcs.jpgrubik_szendvics.jpgszines_kockacukor.jpgJátékok

Mi sem természetesebb, mint egy Rubik party-n Rubik játékokkal játszani, Ez különösen nagyobb gyerekek és felnőttek esetében igaz. Szerezz be minél többféle Rubik játékot, rendezz belőlük versenyt a bulin, majd vetíts extrém Rubik kirakó videókat.

Ha kisebb gyerekek is vannak, érdemes a szokásos játékokat „rubikosítani”. Az ugróiskola körvonala például pont olyan formájú, mint a Rubik kocka kiterített palástja. Ez alkalommal a Rubik kocka színeivel rajzoljuk fel az aszfaltra. A célbadobásnál hat különböző színű, egymásra tornyozott kockát kelljen eltalálni. Dobj egy dobozba hatféle színű bármit (papírkorongot, papírlapot, gémkapcsot, műanyag kupakot, stb.), ezeket pedig színek szerint válogassák szét időre a gyerekek. Aki a leggyorsabb, az kapja a legnagyobb szeletet a Rubik tortából. A lakásban vagy a kertben rendezett kincskereső játék során találják meg a Rubik kocka hat színét.

komment
süti beállítások módosítása