BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Ki a virágot szereti, rossz ember nem lehet

2015. július 08. 17:16 - BuliTipp

„Szeresd a virágot 
És ne féltsd szívedet, 
Mert, ki ezt szereti, 
Rossz ember nem lehet;”

Írta Petőfi  Az árva lány című versében.

Ha szeretjük a virágokat, mire és hogyan használhatjuk őket rendezvényen?

Vágott virágok
A leggyakrabban alkalmazott forma, amikor különböző vágott virágokat csokrokba kötve, oázisba szúrva, koszorúba fonva, vagy egyéb más módon csoportosítva helyezünk el a rendezvényen úgy, hogy a végeredmény illeszkedjen a rendezvény hangulatához, témájához. Ennek eszközei:

1. Színbeli egyezés – a virágkompozíciók színvilága megegyezik a rendezvény témájának színeivel, pl. egy ország zászlójának színeivel (a magyar zászlóval viszonylag könnyű a dolgunk), navy-white-red kombináció egy hajós bulin, narancssárga csokrok halloweenkor, egy babaváró bulin a baba nemét előrejelző színű virágokkal, vagy egy téli vendégségben a jeges téli tájat idéző csokorral.szinek.jpg2. Tematikus kiegészítő a csokorban – bármilyen virágot tegyünk is az asztalra, a csokorba szúrt kiegészítőkkel (papír zászló, kerámia figura, textil angyalka, régi filmszalag, stb.) könnyen tematikus csokorrá varázsolhatjuk azokat.tematikus.jpg3. Váza/kaspó díszítése – egyszerű és látványos módja a virágdekoráció tematizálásának, amikor az egyszerű üveg vázát vagy az agyag kaspót díszítjük.  Az átlátszó vázára köthetünk szalagot (ami ugyanolyan mintás, mint a szalvéta vagy az abrosz), ragaszthatunk rá matrica mintát, becsomagolhatjuk csomagolópapírba, festhetünk rá üvegfestékkel vagy rajzolhatunk rá alkoholos filccel. Színezhetjük ételfestékkel a vázában lévő vizet, vagy megtölthetjük a víz helyett vagy mellett gyümölcsökkel, cukorkákkal, apró tárgyakkal, amik illeszkednek a buli témájához, hangulatához.vaza_diszites.jpg4. Különleges váza, kaspó – egy háztartárban nagyon sok olyan tárgy található (a csészétől az üvegtálon át a locsoló kannáig), ami virágtartóként szolgálhat. Teadélutánra pl. jó ötlet virágfejekkel tölteni teáscsészéket, vagy koktélpartyhoz martinis poharakba helyezni virágokat.kulonleges.jpgCserepes növények
Ezek esetében is bármelyik fenti dekorációs elemet használhatjuk, arra azonban figyeljünk, hogy a cserép alá tegyünk tálat, vagy helyezzük kaspóba, nehogy a rendezvényünkre frissen meglocsolt dísz eláztassa a tiszta abroszt.

Száraz növények
Ahogy egy korábbi posztban már írtuk, a száraz növények általában rusztikus hangulatot kölcsönöznek a rendezvénynek. Elhelyezhetjük őket fektetve, lógathatjuk fentről. Mindenképpen ügyeljünk azonban arra, hogy ne legyenek porosak, dohosak.

Papír  és egyéb saját készítésű virágok
Különösen gyerek bulira jó ötlet papírvirágokat készíteni vagy lufi

kból virágformát kialakítani. Számtalan netes videó található ezek elkészítési módjáról. Az egyszerűbbeket a gyerekekkel együtt is elkészíthetjük, így vonhatjuk be őket is a készülődésbe.

Papírvirágok készítéséről egy jó kis gyűjteményt itt találtok.lufi_papir.jpgEhető virágok
Az ehető virágok körét két csoportra osztjuk.

Az első azon virágoké, amelyek nem csak díszítik a salátát, a tortát vagy bármilyen tálat, de ízesítik is az ételt, sőt, illatosítják is azt.

Itt be is szerezheted az ehető szépségeket. Itt pedig recepteket, felhasználási módokat is találsz.eheto.jpgA másik csoportba azok a virágok tartoznak, amelyek különböző alapanyagokból készülnek és virág formájúak.  A cukor-, marcipán- és csokoládé virágokat mindenki ismeri, zöldségekből, gyümölcsökből is biztosan sokan faragtatok már egyszerűbb virágformát.

Mutatunk néhány különlegesebb, ám egyszerűen elkészíthető példát.eheto2.jpg

komment
Címkék: dekor DIY
süti beállítások módosítása