BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Fesztiválozz otthon!

2015. augusztus 05. 16:25 - BuliTipp

Már egy hét sincs a Sziget Fesztivál nyitónapjáig. Ha nem tudsz, vagy nem szeretnél ott lenni, de szívesen átélnéd  a Fesztivál hangulatot barátaiddal, ismerőseiddel, szervezz fesztivált otthon, hívd meg őket egy fesztivál hangulatú házibulira.

Fogadd textil vagy papír karszalaggal a vendégeidet. Általában 50-100 db a legkisebb rendelhető mennyiség, de a legegyszerűbb papír kivitel darabára 10-15 Ft, így cca ezer forintért már lehetnek papír karszalagok a bulidon, míg a textil változatot (amit textilfilccel névreszólóan meg is tudsz írni) pár ezer forintért lehet megvásárolni.karszalag.jpg

A bejárathoz készíts egyszerű, de látványos irányító táblát, ami a legfontosabb tudnivalókat mutatja a vendégeknek (pl. hol juthatnak hideg sörhöz).iranyito_tabla3.JPGA bútorzat, berendezés tekintetében bármit felhasználhatsz, ami csak szeretnél, régi fotelt, párnákat, gyékényeket, sátrakat, napozó ágyakat vagy piknik takarókat. Ahogy egy zenei fesztiválon is nagyon sokféle ember jelenik meg nagyon sokféleképpen, vagy ahogy nagyon rengeteg különböző stílusú programból választhatunk, úgy a fesztivál témájú házibulinkat is uralhatja az eklektika.butorok.jpgNézzétek együtt a Sziget vagy az éppen aktuálisan elérhető magyar/külföldi zenei fesztivál élő youtube közvetítését. (A kertben vetítéshez technikai tanácsokat itt találsz.)

Kínálj tipikus fesztivál ételeket, tálald nyugodtan műanyagban vagy papírban. Készíts lángost, langallót, hotdogot vagy hamburgert, dobj össze bográcsban pörköltet vagy gulyást.langallo.jpgKínálj hideg sört és fröccsöt, nem feledkezve meg ez utóbbi, fesztiválokon igen népszerű ízesített változatairól sem, különös tekintettel a málnaszörpös macifröccsről.keep-calm-and-drink-macifroccs-4.pngMindezekkel pedig (a szomszédok tűréshatárától függően) érezzétek jól magatokat hajnalig, majd aludjatok a kert azon pontján, ahol rátok jön az álom!

ui.: Talán az egyetlen elem, amiben nem baj, ha nem követed a fesztivál-hangulatot, a mosdók kérdése. Vendégeid hálásak lesznek, ha a hangulat kedvéért nem bérelsz erre az alkalomra egy mobilWC-t, hanem elmehetnek úgyis mosdóba, hogy nem kell attól rettegniük, mikor fordítják vicces ittas fesztiválozók az egész konténert a feje tetejére, miközben bent ül.

komment
süti beállítások módosítása