BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Zsúr szervezése lépésről lépésre

2015. augusztus 10. 08:47 - BuliTipp

Mióta elkezdtük írásba foglalni gondolatainkat és jótanácsainkat az otthoni rendezvényszervezéshez, számos különböző koncepcióval találkozhattatok írásainkban. Ma azt szeretnénk összefoglalni, hogy hogyan érdemes nekilátni a szervezésnek, milyen lépések következnek egymás után és mit mikor érdemes megcselekedni ahhoz, hogy stressz-mentesen, élvezetesen jussunk el a buli napjáig.

A legelső lépésben eldöntendő kérdések:

  • Milyen eseményt szeretnénk szervezni? Mi az alkalom? (születésnap, házassági évforduló, stb.)
  • Mikor szeretnénk?
  • Hol szeretnénk?
  • Hány vendégre számítunk? És mi az összetétel (gyerekek/felnőttek/vegyesen/speciális közös érdeklődési kör)
  • Szeretnénk-e egy kreatív koncepciós burkot/tematikát az eseményhez (kalóz party/medencés buli/királylány zsúr/stb)

Ha az alap információk megvannak, és a helyszín nem saját (vagyis bérelni kell), rögvest foglald le, különösen ha rendezvény szempontból frekventált időszakra tervezzük (pl. koranyári péntek vagy szombat este).

Értesítsd a meghívottakat!

Gyerekkorunkban mi még sajátkezűleg rajzolt meghívóval hívtuk el pajtásainkat a születésnapi zsúrunkra. Ma sokkal inkább e-mailben, sms-ben, facebook-on zajlik a meghívási folyamat, így használjuk ki ezen platformok előnyér, és értesítsük mihamarabb meghívottainkat, hogy biztosan ráérjenek a kérdéses időpontban. Ha szeretnéd a meghívót feldobni, készítsd és küldd el egy online képeslapkészítővel. Mindenképp kérj visszajelzést a részvételről, illetve a buli előtt pár nappal küldj emlékeztetőt.

Tervezd meg a szükséges alapanyagokat, eszközöket. 

Ennek a legegyszerűbb módszere, ha egy excel táblában felsorolod, milyen elemeket szeretnél, majd mindegyik tétel mellé végig gondolod, mire lesz ahhoz szükség, és azt honnan tudod beszerezni. Néhány példa:poharkrem.jpgtablazat1.JPGHa ezt a módszert minden tételre végigcsinálod, ráadásul egy szép excel táblában teszed, akkor a teendő oszlop szerinti sorba rendezéssel kapsz egy szép kis bevásárló listát és egy teendő listát, amit a buliig el kell végezned. Ha nagyon precíz vagy, akkor dátumokat is rendelhetsz az egyes tételek mellé (pl. a tartós dolgokat a buli előtt 2 héttel veszed meg, a frisseket a buli előtti napra írod). Végezd el az így kapott lista szerinti feladatokat!tablazat2.JPG

A buli napján érezd jól magad Te is a vendégeiddel!

Hogyan könnyítheted meg a dolgod?

  • Igyekszel olyan dolgokat megvalósítani a bulin, amihez a legtöbb hozzávaló megtalálható otthon (ehhez blogunk is számos ötletet ad).
  • Olyan dolgokat (ételeket, italokat) készítesz, amik erősségeid, és rutinos, magabiztos vagy az elkészítésükben (nem most próbálod ki először a narancsos kacsa sütését).
  • Követed a kevesebb több elvét! Mert tényleg igaz.
  • Elfogadod a vendégek önkéntes felajánlásait, amit mindenképp hozni szeretnének (az após pálinkáját, Gyuszika anyukájának almáspitéjét).
  • Gyerekzsúron a dekoráció egy részét a gyerekekkel közös foglalkozáson készítitek el.
  • Vonj be bátran segítőket egyes részfeladatokra (a párodat vásárlásra, a nagy gyereket netes anyaggyűjtésre, stb.).
  • Az alapokat betonozd le (mikor, hol lesz), de menet közben az apróbb részletek tekintetében merj változtatni, rugalmas lenni (ha az általad elképzelt tengeri állatos gumicukrot a negyedik szupermarketben sem kaptad meg, engedd el, és helyettesítsd valami mással).
  • Ha az egészhez nincs kedved (vagy időd), egyszerűen nem csinálod!!! (Vagy majd máskor megcsinálod.) Mert csak abban a buliban érzik igazán jól magukat a vendégek, amiben a házigazda is jól szórakozik.
komment
Címkék: lista
süti beállítások módosítása