BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Vissza az iskolába!

2015. augusztus 28. 08:42 - BuliTipp

Már csak néhány nap van hátra a szünidőből… :(

Nyár végén, ősz elején egy back to school party kiváló lehetőség arra, hogy a gyerekek (és a szülők) még bulizzanak egy jót az iskolakezdés előtt, az osztálytársak, barátok újra összerázódjanak a két és fél hónapos szünet után, megosszák egymással szünidős élményeiket, ugyanakkor buli formájában, játékos keretek között hangolódjanak az iskolára, az elkövetkező tanévre.

Szabadtéren és beltéren is jól megvalósítható rendezvény téma, és számos olyan, iskolához kapcsolódó tárgy van, ami egyszerűen és jól használható a buli dekorációjául.

Meghívó

Interneten rengeteg meghívó sablon elérető, de ha nem szeretnénk fizetni érte, akkor elegendő csak egy fekete háttérre (lsd. iskolatábla) fehér betűkkel írt meghívót készíteni akár wordben, akár fekete kartonra fehér filccel írva. További meghívó inspirációkat itt találsz.inv.jpg

Dekoráció

Dekorációban használjunk iskolához vagy egyes tantárgyakhoz köthető motívumokat.

  • Almaapple_group.jpgapple_cake_pops_14.jpg

  • Tábla, kréta

Ha van otthon krétás rajztábla, érdemes ezalkalommal a buli szolgálatába állítani.ikea_rajztabla.JPGHa nincs, akkor fess le táblafestékkel egy furnérlapot (akár kisebbekből annyit, ahány vendég lesz), és hagyd, hogy a gyerekek szabadon rajzoljanak rá.

Ha ilyen kisebb táblácskákat készítesz (vagy vásárolsz), használhatod az ételek kiírására, kvázi menükártyaként is.blackboard2.jpg

  • Könyvek, füzetek, betűk, számok

Dekorációként használhatjuk meglévő könyveinket ideiglenesen papírba kötve a buli színeihez igazodva.

Készíttethetsz (pl. itt) 3D betűket, számokat, amiket az asztalon vagy a buli helyszínén elszórva, akár falra erősítve is használhatsz dekorációként. De a régi, hiányos scrabble betűit is felhasználhatod az asztalra szórt „konfettiként”.betuk_group.jpgscrabble_betuk.jpg

  • Író- és rajzeszközökrajzeszkoz_group.jpg

  • Vonalzó, földgömb, egyéb iskolai eszközökeszkozok_group.jpg

Ételek, italok

A büféasztalt, étkező asztalt az iskolai tábla mintájára jó ötlet fekete vagy táblazöld abrosszal borítani. Ha van egy kidobásra szánt asztalunk, lefesthetjük táblafestékkel, így krétával közvetlenül az asztalra írhatunk.fekete_asztal.jpgAmennyiben van leves a menüben, a betűtésztát ne felejtsük ki belőle!betutesztas_leves.jpgKészíthetünk a gyerekeknek kis uzsonnás csomagokat papír uzsonnás tasakban, ezt dekortapasszal vagy matricával díszíthetjük, névre címkézhetjük, de kínálhatjuk uzsonnás dobozban is a falatkákat.

A sütemények formázása, dekorálása is végtelen lehetőséget kínál, íme néhány példa.desszertek_group.jpgItalként kínálhatsz (iskola)tejet szigorúan szívószállal, narancslevet, egyedi, matricázott kis palackokban (a Cserpes ivójoghurt és kakaó kis palackjai tökéletesek erre a célra), illetve az almás dekor téma mellé almalevet.italok_group.jpgA nyárzáró, iskolaváró buli – bár külsőségeiben az iskolát idézi – mindenképpen legyen szórakoztató és felhőtlen, játékos és kötetlen. Semmiképpen se akarjunk feltétlenül „iskolásat” játszani, és ezt ráerőltetni vendégeinkre.

komment
süti beállítások módosítása