Mai írásunkkal támpontokat szeretnénk nyújtani nektek ahhoz, hogy vendégség esetén miből mennyit érdemes vásárolni, ételből, italból mennyivel érdemes készülni.
A legtöbben általában rátartással számolnak, ami alapvetően nem is baj, csak akkor okoz gondot, ha ezzel indokolatlanul megnő a készülődés ideje, ami miatt a vendéglátó fáradtan, esetleg kimerülten várja vendégeit, amit tovább súlyosbít a buli végén megmaradt ételhegyek látványa, és a „feleslegesen főztem ennyit” érzése.
Súlyos közhely, de nagyon igaz, hogy a kevesebb több. Vendégeink nem attól fogják jólérezni magukat, ha ötféle előétellel (ezek közül háromféle frissen sütött péksütemény alapú falatkával), kétféle főétellel, és minimum három desszerttel kínáljuk őket. Legyen kevesebb féle, azok között is nyugodtan szerepelhet kész vagy félkész alapanyagból készült, általunk „felturbózott” készétel, és elegendő, ha egy maximum két ételben villantjuk meg fantasztikus konyhai kreativitásunkat és kézügyességünket.
Hogyan számolható ki a szükséges mennyiség?

Ezen az oldalon jó néhány dologhoz segítséget kaphatsz különböző típusú rendezvényeidhez:
http://www.perfect-party-planning.net/drinks_calculator.html
A vendéglétszám, a party időtartama és egyéb információk megadásával kiszámolhatod, milyen italból mennyire lesz szükség.
https://www.danmurphys.com.au/guides/party-planner
http://www.tableandvine.com/party_planning.html
https://weddingtips101.wordpress.com/tag/party-drink-calculator/
Étel mennyiség javaslatokat és egyéb hasznos tervezési tanácsokat itt találsz:
http://www.divinedinnerparty.com/how-to-calculate-food-for-party.html
http://www.planninghelper.com/spv-245.aspx