BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Kávézzunk együtt!

2015. szeptember 29. 16:37 - BuliTipp

Ahogy a világon szinte minden jó dolognak, úgy a kávénak is van világnapja (szeptember 29.).  És  ahogy már megszokhattátok, ezt az apropót felhasználjuk arra, hogy olyan bulitippekkel szolgáljunk, amik egy kávés tematikájú vendégség összehozásában segítenek titeket. Ha a kávét nem önálló rendezvénykoncepcióban valósítjátok meg, nagyobb számú kávérajongó vendég esetében néhány kreatív ötlettel érdemes egy kávé sarkot kialakítani.

A kávészemek könnyen és gyorsan beszerezhető dekorációs elemek, ráadásul erre a funkcióra nem szükséges a legjobb minőségű szemes kávét megvenni. Szórhatod az asztalra konfettiként, vagy megtöltheted vele a vázát, állíthatsz kávé kupacba mécseseket, gyertyákat. A végeredmény  nem csak a meleg mélybarna szín miatt barátságos, de roppant illatos is lesz.

A szalvéták, textíliák pompázzanak a kávé barna színében és annak különböző árnyalataiban.kave_dekor_group.jpg

Ha kiszórsz egy adag darált kávét, abba kedves üzenetet, nevet is írhatsz (pl. ha van ünnepelt).kave_felirat.jpgA kávéfilter népszerű dekorációs alapanyag. Rengeteg hasznosítási tipp található a neten.kave_filter_fa.jpgkave_filter_girland.jpgHa külön hangsúlyt fektettek a kávéra egy bulin, és nem lennétek különösebben szakértők a témában, akkor érdemes kicsit bővíteni a tudásotokat.  Ha önkiszolgáló kávébárt csináltok, ahol az alapanyagokat (kávé, édesítők, tej, szirupok, szóratok, stb.)  és eszközöket (csészék, bögrék, kanalak, tejhabosító, stb.), kellékeket csak kikészítitek egy asztalra, akkor is érdemes némi inspirációs segédlettel szolgálni vendégeitek számára, pl. hogy kinyomtatva kiteszitek a kávésarokba ezt az ábrát.infograf.jpgA (saját készítésű) kávé szirupok nagyon jól feldobják és színesítik a kávé kínálatot, kis üvegekbe csomagolva, névre szóló címkével akár goodbye ajándékként is szolgálhatnak.kave_szirup.jpgKávéból nem csak klasszikus, meleg kávés italok készíthetők, hanem kiváló koktélok is színesíthetik a bulit. Sőt, ha bevállalósak vagytok, az ételek közül nem csak a desszertbe tehettek kávét.

Recepteket itt, itt, itt és itt találsz.espresso_martini.jpgVan azonban egy édesség, ami a kávérajongók desszert asztaláról szinte sohasem hiányozhat, a tiramisú.

Egyszerűsége mellett (még jelen sorok írójának teljesen konyhai analfabéta nővére is el tudja készíteni) nagyszerűsége, hogy a klasszikus változat mellett (amire biztosan mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje) ezerféle formában készíthető el, igazodva a bulihoz, a vendégekhez.

Álljon itt néhány példa.

Tiramisú trüffeltiramisu_truffles1.JPGTiramisú poptiramisu-pops.jpgTiramisú sajttortatiramisu-cheesecake.jpgTiramisú „mártogatós”tiramisudip.jpgTiramisú cupcaketiramisu_cupcake.jpgHa pedig kávérajongó vendégeinket nem szeretnénk üres kézzel hazaengedni, készítsünk nekik saját instant kávé mixet!kave_mix.jpg

komment
süti beállítások módosítása