BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Az egykori Dominó nap

2015. november 16. 15:51 - BuliTipp

A Dominó nap egy világrekord-kísérlet az eldőlt dominók számának növelésére, amelynek helyszínét 1986–88 és 1999–2001 között Lisse, Rosmalen, Zuidlaren és Maastricht megosztva biztosította, 1998-ban és 2002-től folyamatosan a frízföldi Leeuwarden WTC EXPO csarnokában szervezték. 2009 óta anyagi okok miatt nem rendezik meg, de ha emléket állítanátok eme jeles alkalomnak, akkor hajrá, készüljetek a következő ötletekkel.

Dominó felhasználásával sokféle dekoráció, vagy akár használati tárgy is készíthető:

  • váza vagy gyertyatartó001.JPG

  • poháralátét
  • dobozok002.JPG
  • óra003.jpg
  • madáretető004.jpg
  • akár használhatjátok a vendégkönyvnek005.jpg
  • vagy a pöttyeit egy papírzacskóra felragasztva ajándéktasaknak is006.jpg

Ami az étkezést illeti, természetesen készíthető dominót megformáló keksz vagy süti, de amit semmiképp ne hagyjatok ki, az a dominokrumpli.007.JPG008_1.jpgEgy ilyen tematikájú estén elkerülhetetlen maga a játék bevonása, aki esetleg nem ismerné a szabályokat, itt tájékozódhat. Ne ragadjatok le az asztal mellett, nyugodtan határozzátok meg helyszínként a kertet, csak gondoskodjatok nagyobb és strapabíróbb játékeszközökről.009.jpgA gyerekeknek pedig készíthettek képes változatot is, letölthető és nyomtatható verziókat is találhattok, így csak ki kell vágni őket.010.jpgVagy megpróbálkozhattok a különböző trükkökkel is, ha van elég türelmetek a felépítésükhöz, a végén meg persze együtt lehet örülni a közös sikernek, vagy éppen bosszankodni a megtorpanó folyamon.

Ha pedig némi jelmezzel is feldobnátok az estét, ne habozzatok! Ha nem akartok konkrétan dominónak öltözni, akkor gyakorlatilag bármilyen fekete-fehér pöttyös szett megteszi, sőt ilyen kiegészítők viselésére bíztassátok vendégeiteket is.011.jpg012.JPGIlletve ha kicsit elvonatkoztatnátok a játéktól, öltözzetek az X-Men képregényekből ismert Dominonak, már ha a vendégsereg is jártas a Marvel univerzumban és érteni fogja a párhuzamot.013.jpg

komment
süti beállítások módosítása