BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Télifagyi gyerekzsúrra

2016. január 30. 08:57 - BuliTipp

Tagadhatatlanul tél van. Akinek kisebb gyereke van, tudja, hogy a hideg hónapokban is rátörhet a fagylalt utáni vágy a gyerekekre. És ha mindez pl. egy januári születésnapi zsúrral kapcsolatos kívánságlistába ágyazódik bele, gyakorlatilag nem lehet NEM-et mondani rá.

Ekkor kerülnek elő a fagylalt tölcsért kreatívan alkalmazó ötletek, amelyekből fagylaltra hasonlító finom édességek születnek.

A legkézenfekvőbb megoldás a télifagyi. Receptet itt és itt (akár saját készítésű tölcsérrel is) találsz hozzá.telifagyi1.jpg

A tölcsérben süthetünk muffint, cupcake-et is. Süthetjük úgy is, hogy a muffinformába állított tölcsérekbe töltjük a tésztát (bármilyen piskóta vagy muffin tésztát), de úgy is, hogy a muffinformába töltött tésztát tölcsérrel borítjuk (így sütés közben a tölcsér a tésztába ragad). A tölcsérben sült sütit a végén tejszínhabbal és/vagy csokiszósszal, cukorkákkal díszíthetjük.

De tölcsérbe tulajdonképpen tölthetünk bármit, amit kínálni szeretnénk: gyümölcssalátát, cukorkákat, tiramisut, somlói galuskát, túrókrémet (csokival a tetején máris túrórudi télifagyit kapunk)

komment
süti beállítások módosítása