BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Tortadíszítés kétbalkezeseknek

2016. február 02. 12:26 - BuliTipp

A dizájntorták és az ezek készítését bemutató milliónyi műsor rengetegében meglehetősen frusztráló tortát készíteni, ha nincs meg ehhez a kellő kézügyességünk (mint pl. e sorok írójának). Különösen, ha a gyerek szülinapi zsúrjára vagy a párunk kerek évfordulójára készül, amire mindenképp magunk szeretnénk megsütni az ünnepelt kedvenc tortáját, ugyanakkor nem szeretnénk szégyenkezni a torta külseje miatt a legutóbbi vendégségben dizájntortával brillírozó anyukák, feleségek előtt.

Mutatunk néhány egyszerű, de látványos módszert arra, hogyan dobjuk fel a szeretettel és kétbalkézzel készített tortát a nagy napra.

Bármilyen egyszerű is a torta (lsd. sima vajkrémmel vontuk be kívülről), egy színes „topper”-el könnyen díszíthetjük.

A tortát megszurkálhatjuk hurkapálcára ragasztott papírfigurákkal.

Díszíthetjük lufikkal vagy lufinak kinéző színes nyalókákkal. lufi1.jpglufi2.jpgHa feliratot szeretnénk, azt a torta fölött átívelő szalagra, zászlósorra is írhatjuk vagy a papírból kivágott betűket pálcika segítségével beleszúrhatjuk a tortába. 

Egy vékony drótra felfűzhetünk színes gyöngyöket, golyókat, amely drótot aztán bárhogy hajlítva (akár betűformára is) szintén a tortába szúrhatunk.szines_golyo2.jpgszines_golyo.jpgHa számot szeretnénk a tortára rakni (a boltban kapható számgyertyánál egyedibb formában), ezt is elkészíthetjük viszonylag egyszerűen magunk.2es1.jpg2es2.jpgA legnagyobb megváltás azonban kétbalkezes tortadíszítőknek a „naked cake” (pucér torta) irányzat, ami szerencsére egyre népszerűbb és divatosabb.

Nem kell bajlódni a torta tökéletes megkenésével és bevonásával, elég csak ízlésesen feldíszíteni virággal, gyümölccsel, növényekkel. Én, mint ügyetlen tortadíszítő csak üdvözölni tudom ezt a megoldást!

komment
Címkék: sütemény dekor DIY
süti beállítások módosítása