BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Bábszínház sajátkezűleg – ötletek ügyetleneknek  

2016. február 25. 11:47 - BuliTipp

Bevallom, néha elkap a Martha Stewart életérzés, és elképzelem, ahogy gyönyörű díszeket, játékokat, csinos dekorációkat készítek a lányom születésnapjára, majd mindezekkel büszkén csillogó szemmel állok a vendégek (főleg a gyerekek anyukái) elé. A valóságban mindez csak a fejemben létezik, mert finoman szólva sincs kézügyességem. Ettől persze még szívesen pepecselnék olykor saját készítésű dolgokkal. A hozzám hasonlóknak ajánlom a házi készítésű bábszínházat, amit a következő ötletekkel egyszerűen meg lehet csinálni, és amivel könnyen feldobható bármilyen gyerekzsúr. Akkor is, ha mi, szülők bábozunk a gyerekeknek, de az igazi élmény akkor következik, amikor már ők szórakoztatják egymást.

Kezdjük a paravánnal. Kezdőknek a kartondobozt ajánlom. Itt lépésenként láthatjátok, hogyan készül.paravan4.jpg

paravan5.jpgHaladóbbak az ajtónyílásba feszített (zuhany)függöny tartóra lógathatnak textileket (pl. már nem használt függönyöket), és ezek kombinációjából alakíthatják ki a paravánt. Helytakarékos megoldás.paravan2.jpgApukák pedig nagy lelkesedéssel készíthetik raklapból. Hagyhatják rusztikusan, de le is festhetik, akár a gyerekekkel együtt.paravan3.jpgA bábok elkészítésénél még nagyobb a lehetőségek tárháza. Ezek közül a kis költségigényű és könnyen elkészíthető változatokat gyűjtöttük össze.

Készíthetjük a bábokat…

… fakanalakbólfakanal3.jpgfakanal2.jpg…akár egészen minimalista stílusban is…fakanal4.jpg…fából készült evőeszközökből

… műanyag evőeszközökből…

…jégkrém pálcikákból mini bábszínházhoz…palcika.jpg…papírgurigából.

guriga2.jpgguriga1.jpgHa papírzacskóból vagy zokniból készítünk kézbedugós bábot, akkor még szájmozgást is produkálhatunk figuráinknak.zacsko1.jpgzokni2.jpgzokni1.jpgKesztyűből pedig mi más is készülhetne mint kesztyűbáb. Akár a családtagok/vendég gyerekek fotóival. Tapasztalat, hogy a gyerekek a saját családjukról, barátaikról szóló történeteket hallgatják a legszívesebben.kesztyubab.jpg

komment
süti beállítások módosítása