A wikipédia szerint: „A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak meg október 31. éjszakáján, bár mára már az egész világon elterjedt.” A hiedelem szerint október utolsó napján a legvékonyabb a választóvonal az élők és a holtak világa között. És mivel a félelmeink legjobb ellenszere, ha mi magunk keltünk félelmet, így a halloween-i bulik elengedhetetlen kellékei a félelmetes jelmezek, maszkok, dekorációk, és ételek. Ez utóbbiakból gyűjtöttünk jónéhányat, amelyek kellően rémisztőek, de valójában viccesek, ugyanakkor könnyen elkészíthetőek. Leginkább felnőtt bulira javasoljuk elkészítésüket!
Múmiák és szellemek
Bármi, amit fehér gézzel (illetve annak tűnő ehető alapanyaggal) körbetekerünk, és rakunk rá két szemet, tűnhet ébredező múmiának az asztalon.
Szellemnek kiváló (és nagyon finom) a fehércsokiba mártott banán csokicsepp szemekkel.
Vámpírok
Minden, aminek nagy fogai vannak, és rémisztően tátogatja száját, vámpírnak minősülhet a halloween-i büféasztalonDe önmagában a vámpír hátrahagyott fognyoma is kellően ijesztő lehet.
Csontváz
Csontvázat sokféle alapanyagból készíthetünk, ez a verzió akár gyerekzsúron is megállja a helyét.
Csúszó-, mászó- és repülő lények
Denevér lehet sajtgolyóból tortillachips füllel, vagy cupcake-en M&M’s világító szemekkel.Kukacot zselés folyadékból hajlítható szívószálak segítségével készíthetünk a legegyszerűbben.Pókot fekete olajbogyóból a legkönnyebb készíteni.Ha pedig ennyi borzongás nem volt elég, készítsünk virsliből, jó sok ketchuppal „levágott ujj” hotdogokat.További ötleteket itt találtok.
Jó étvágyat és kellemes rettegést kívánunk!