BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

Halloween-re készülődve – I. rész

2015. október 19. 14:48 - BuliTipp

A wikipédia szerint: „A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak meg október 31. éjszakáján, bár mára már az egész világon elterjedt.” A hiedelem szerint október utolsó napján a legvékonyabb a választóvonal az élők és a holtak világa között. És mivel a félelmeink legjobb ellenszere, ha mi magunk keltünk félelmet, így a halloween-i bulik elengedhetetlen kellékei a félelmetes jelmezek, maszkok, dekorációk, és ételek. Ez utóbbiakból gyűjtöttünk jónéhányat, amelyek kellően rémisztőek, de valójában viccesek, ugyanakkor könnyen elkészíthetőek. Leginkább felnőtt bulira javasoljuk elkészítésüket!

Múmiák és szellemek

Bármi, amit fehér gézzel (illetve annak tűnő ehető alapanyaggal) körbetekerünk, és rakunk rá két szemet, tűnhet ébredező múmiának az asztalon.mumia_group.jpg

mumia3.jpgSzellemnek kiváló (és nagyon finom) a fehércsokiba mártott banán csokicsepp szemekkel.szellem.jpg

Vámpírok

Minden, aminek nagy fogai vannak, és rémisztően tátogatja száját, vámpírnak minősülhet a halloween-i büféasztalonvampir1.jpgDe önmagában a vámpír hátrahagyott fognyoma is kellően ijesztő lehet.vampir2.jpg

Csontváz

Csontvázat sokféle alapanyagból készíthetünk, ez a verzió akár gyerekzsúron is megállja a helyét.csontvaz.jpg

Csúszó-, mászó- és repülő lények

Denevér lehet sajtgolyóból tortillachips füllel, vagy cupcake-en M&M’s világító szemekkel.denever_group.jpgKukacot zselés folyadékból hajlítható szívószálak segítségével készíthetünk a legegyszerűbben.kukac.jpgPókot fekete olajbogyóból a legkönnyebb készíteni.pok.jpgHa pedig ennyi borzongás nem volt elég, készítsünk virsliből, jó sok ketchuppal „levágott ujj” hotdogokat.virsli.jpgTovábbi ötleteket itt találtok.

Jó étvágyat és kellemes rettegést kívánunk!

komment
süti beállítások módosítása