Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, étcsokoládé, tejcsokoládé, töltött csokoládé, folyékony csokoládé, BÁRMILYEN CSOKOLÁDÉÉÉÉ!!!
Ha a fenti szavak legalább egyszer keringtek már a fejedben csokoládé után áhítozva, kijelenthetjük, hogy a csoki-imádók népes táborába tartozol.
Tegnap volt a csokoládé egyik világnapja (a sok közül), és hamarosan megnyitja kapuit egy újabb budapesti csokifesztivál. Ezen felbuzdulva csokis party ötleteket hoztunk ma nektek.
Vendégség-biztos csokitorta, csokis süti, csokis keksz receptje szinte mindenkinek van. A csokinak vannak azonban olyan reinkarnációi, amelyek nem csak hogy partyképesek, de könnyen és gyorsan elkészíthető, biztos sikert arató party kellékek.
Saját készítésű csoki korongok
Egy sütőpapírra öntsünk ki olvasztott csokiból kis korongokat, és mielőtt megszilárdulnának, szórjuk meg őket különböző magokkal, aszalt gyümölcsökkel, fűszerekkel, ehető szárított vagy kandírozott virágokkal.
Ha gyerekzsúrt tartunk, mindezt csinálhatjuk a gyerekekkel együtt is, így minden kis vendég olyan csoki tallért készíthet magának, amilyet csak szeretne.
Csokifondü, csokiszökőkút
A csokiszökőkút jó ideje az egyik leglátványosabb eleme a rendezvényeknek. Sokféle házi készülék kapható, amelyekhez azonban elég komoly csokimennyiség szükséges, hogy tényleg látványos csokizuhatagba márthassuk a gyümölcs-és piskóta darabokat.Ha spórolósabb megoldást szeretnél, kínáld csokifondüvel a vendégeket. A fondühöz is kapható céleszköz (kis kerámia tálka, alatta mécsestartóval), de e nélkül is megoldhatjuk. Egyszerűen tegyél ki egy mélyebb tálkába olvasztott (esetleg fűszerekkel, chilivel, gyümölcslével, alkohollal ízesített) csokoládét, ezt állítsd egy nagyobb tányér közepére, majd rakd körbe darabolt gyümölcsökkel, piskótával, mályvacukorral, ostya rudakkal, bevállalósabbak sós pereccel, ropival, sült bacon-nel.
Csokiba mártott gyümölcsök
Forrócsoki kocka
Ha hűvösebb napra esik a csokibuli (egyébként is számos ok miatt érdemesebb ősszel-télen tartani ilyet), a forró csoki kihagyhatatlan eleme a bulinak. Ezt a vendégek egy egyszerű lépésben maguk is elkészíthetik: az előre összeállított kiskanalas csokikockát csak bele kell mártani forró tejbe, és megvárni míg elolvad benne.
A csokikockához önts olvasztott (esetleg fűszerekkel, chilivel, alkohollal ízesített) csokoládét egy (szilikon) jégkocka tartó mélyedéseibe vagy bonbon formába, majd mielőtt megszilárdul, állíts bele kis fa kanálkákat vagy jégkrém pálcikákat, szívószálat. Még ekkor tovább dekorálhatod: szórd meg a tetejét cukorkákkal, mini mályvacukorral, nagy szemű sóval. Miután kihűlt, kiveheted a formából, és a kanalakat, pálcákat a party hangulatához illően dekortapasszal, szalaggal, matricával díszítheted.
Csokis party kanalak
Forró csokinak és party falatkának is kiválóan alkalmasak, könnyen elkészíthetőek bármilyen kiskanálba.
Csokis trifle
Az egyik leglátványosabb és legegyszerűbb vendégváró desszert a trifle. Egy piskótával, krémmel, gyümölcsökkel rétegezett édesség, amelyet egy nagy üvegtálban szoktak összeállítani és kínálni. Számtalan csokis, csupacsokis, szupercsokis, gyümölcsös-csokis változata van, készítsd el bármelyiket, a produktum biztosan a buli központi eleme lesz.
Csokoládés koktélok
Felnőtt bulira készíts csokis koktélokat!
Csokoládé, mint dekorációs elem
Töltsd meg a vázást csokis drazséval, szórj a kínáló tálakra csoki forgácsot, vagy használj csokoládébarna masnikat, textileket és egyéb dekorációs elemeket, így biztosan összetéveszthetetlenül csokoládés hangulat lesz a végeredmény.Jó bulizást és Gombóc Artúr legyen veletek!