BuliTipp

Ötledláda összejövetelekhez

A Piramisok földjén

2015. november 04. 11:35 - BuliTipp

1922-ben ezen a napon fedezték fel Tutanhamon sírkamrájához vezető lépcsősort, az egyiptomi fáraó sírja 3000 év után szinte teljes épségben várta a modern kor látogatóit. Ennek apropóján egy egyiptomi ihletésű bulihoz kapcsolódó ötleteinket mutatjuk be.

Már a meghívó tervezésénél vegyétek figyelembe a kultúra sajátosságait, készítsetek házilag papiruszt, és néhány információ helyettesítsetek hieroglifákkal (csak ne felejtsétek el mellérakni a megfejtését adó táblázatot!)hieroglifak.jpg

A dekorációnak alapvetően az arany-kék színekben kell pompáznia, megidézve Tutanhamon aranyból készített halotti maszkját.tutanhamon.jpgdecor.JPGPapírból hajtogatott piramisok is díszíthetik a lakást, asztalközépnek is kiváló, de ajándékdoboznak is remek választás.piramis.jpgFordítsatok különös figyelmet az öltözékre, erre érdemes a vendégek figyelmét már a meghívóban felhívni. Tóga készíthető lepedőből, gladiátor szandál híján pedig egy flipflop és megegyező színű szalag bevetésével áthidalhatjátok a hiányosságot.toga.JPGA smink tervezésénél szabadon lehet engedni a fantáziát, az erős tushasználat kifejezetten indokolt.smink.JPGHa bátrabbak vagytok, akár házi készítésű hennával is megpróbálkozhattok, persze nem kell rögtön nagyon bonyolult mintát választani, az egyszerűbbek is csodásan tudnak mutatni.henna.JPGA menü kiválasztásánál követhetitek a tradicionális egyiptomi konyhát, igen kedvelt az ízletes taamiya nevű harapnivaló, mely bő olajban sütött, erősen fűszerezett, összetört babszemekből készül (nálunk falafel néven ismert). Egy átlag egyiptomi asztalára különleges alkalmakkor kerül csak hús, viszont Alexandriában és a Vörös-tenger partján igen bőséges és változatos a halválaszték. Desszertjeik általában ragacsosak és édeskések, gyakran mézből és tésztarétegekből állnak, de közkedvelt a datolya és a különböző magvak felhasználása is. Íme például egy darált datolya, mandula, dió és méz felhasználásával készült nyalánkság:golyo.jpgHa nem ragaszkodtok a hagyományos egyiptomi ételekhez, hanem inkább a különböző motívumokat jelenítenétek meg a büféasztalon, Halloween-i posztunkból például meríthettek ötletet az ehető múmiák készítésére. Piramis formájú ételeket könnyű alkotni, de megpróbálhatjátok a sivatag homokját is megeleveníteni például desszert formájában.desszert.JPGEgyiptom az iszlám alkohollal kapcsolatos törvényeit nem veszi olyan szigorúan, mint a többi mohamedán ország, az ország megtermeli saját borát, sörét és pálinkáját, úgyhogy nem kell izgulni, ezeket nyugodtan fogyaszthatjátok.

komment
süti beállítások módosítása